Feng Šuej: Čo zo spálne vyhodiť, aby sa vám spalo pohodlne?

Feng Šuej: Čo zo spálne vyhodiť, aby sa vám spalo pohodlne?

Viete prečo spálňa patrí k najdôležitejším častiam domu? Pretože si toho viacerí neuvedomujeme, ale strávime v nej až 1/3 svojho života. Ležaním v posteli nedávate len oddych vášmu telu, ale zároveň naberáte novú silu a energiu aby ste mohli pokračovať vo vašich aktivitách ďalej. Preto je potrebné si zvoliť vhodné farby a umiestnenia nábytku, aby sa táto miestnosť stala pre nás vhodnou pre relaxáciu a regeneráciu.

 

Poloha spálne

Umiestnenie spálne vie napovedať o postavení osoby v rámci rodiny. Hlava rodiny by mala mať spálňu čo najďalej od vchodu a hlavnej ulice. V dome poskytujúcom viac ako 3 spálne, by pán alebo pani domu nemali spať v spálni pri kuchyni, kvôli pocitu podradenosti ostatným členom rodiny. Mohlo by to mať negatívne dopady na vzťah v podobe ich sebadôvery alebo ambicií.

Nedobrým nápadom je mať spálňu rovno nad alebo pod garážou. Spálňa nad garážou vytvára rovnaký pocit ako by ste spali na streche skladiska a vďaka stropu sa k vám môžu dostávať všetky vibrácie z ulíc a narúšať harmóniu vašej spálne a pokiaľ nie, stále je pod vami veľký prázdny priestor. Tento pocit však môžete odstrániť natiahnutím koberca, ktorý bude slúžiť ako filter na vibrácie prichádzajúce zdola. Ak máte spálňu napokon umiestnenú pod garážou  budete mať neustály pocit, že váš domov je dočasný a nestojí za to aby ste veci vybaľovali z krabíc.

 

Podkrovné spálne taktiež nie sú ideálnym riešením, keďže strop do tvaru A vyvoláva skľúčený pocit. V takejto spálni treba nájsť vhodné umiestnenie nábytku a udržiavať v nich dostatočné osvetlené. Zosvetlenie priestoru je jedným z najlepších spôsobov ako dvíhať energiu v miestnosti. Je to vynikajúci spôsob ako eliminovať negatívne pôsobenie šikmého stropu. Môžete to docieliť napríklad použitím svetlých farieb na steny.

 

Podľa Feng šuej je pre spálňu najlepším miestom juhozápadná časť vášho obydlia. Práve manželské a partnerské vzťahy sú dosť týmto smerom ovplyvňované. Pre deti alebo študentov je vhodný severovýchodný smer, ktorý prispeje k úspechom v škole. Vedomosti a akademické úspechy sú dominantnou stránkou tohto smeru.

 

Polohy postele

Posteľ by mala byť obrátená do jedného z našich šťastných smerov, čo znamená, že by tým smerom mala stáť hlava postele keď ležíme. Najlepšia poloha postele je uhlopriečne oproti dverám. Pre lepšiu cirkuláciu vzduchu by bolo vhodné mať postele vyvýšené nad dlážkou. Po obidvoch stranách postele umiestnite rovnaký nábytok.

Feng Šuej: Čo zo spálne vyhodiť, aby sa vám spalo pohodlne?

 

Ideálne je mať posteľ vyrobenú z dreva alebo aj z bambusu. Za posteľou by mala byť stena a nie okno, ktoré vytvára pocit neistoty. Pre váš odpočinok a snívanie je dôležité aby vaša posteľ mala dostatočné súkromie a bola oddelená od ostatných súčastí vášho života. Spravte všetko čo je vo Vašich silách aby ste to dosiahli. Buďte kreatívni. I ľudia, ktorí žijú bez partnera, by rozhodne mali voliť manželskú posteľ. Tým totiž pripravujú miesto pre príchod budúcej lásky.

 

Zrkadlá zo spálne preč

Zrkadlá by nemali byť obrátené smerom k posteli. Feng Šuej učenie dokonca tvrdí, že by zrkadlá v spálni nemali čo vôbec hľadať. Ak raz však to zrkadlo máte, nemali by byť otočené smerom k posteli a na noc ho otočte alebo zakryte. Podľa tejto prastarej filozofie vám zrkadlá počas spánku bránia zbavovať sa starých emócií.

Feng Šuej: Čo zo spálne vyhodiť, aby sa vám spalo pohodlne?

 

Doplnky v spálni

Hlavnou zásadou je to neprehnať s výzdobou. Spálni môžete dodať energiu, ktorá podporí manželstvo, romantiku, lásku a vzťahy. Umiestnenie páru mandarínskych kačíc, ružového kryštálu v tvare srdca a iných symbolov lásky môže vo Vašej spálni aktivovať šťastie v tejto oblasti. Nedoporučuje sa robiť si zo spálne miestom bohatstva a šťastia. Tieto veci je lepšie pestovať v spoločenských miestnostiach ako je jedáleň alebo obývačka.

 

Hlavnú úlohu to zohrávajú materiály a nábytok na nastavenie povahy miestnosti. Použitie extrémnych jin a jang farieb, ako napríklad tmavá sedacia súprava v miestnosti s bielou dlažbou môže vytvoriť konflikt. Jangové prostredie inklinuje k vytvoreniu extrémnej tvrdosti v miestnosti a vyžaduje vyváženie mäkkými tónmi napr. prostredníctvom bytového textilu (koberce) alebo farieb na stenách. Ak zvolíte tmavšie farby obliečok alebo koberca silno absorbujú akúkoľvek životnú energiu prichádzajúcu s ľuďmi do miestnosti. Negovanie jang energie je možné s doplnkami podporujúce šťastie v láske. V tom momente sa stáva miestnosť viac jin-ovou.

 

Aj pri hľadaní lásky a romantiky nám spálňa dokáže pomôcť. Juhozápad je svetový smer, ktorý podporuje lásku a romantiku. Ak ste blízko novému vzťahu, ktorý chcete rozvinúť, spite v juhozápadnom rohu vašej spálne. Použitie úzkeho stropného svietidla zvýši jang energiu v miestnosti a vytvorí vhodné prostredie pre lásku.

 

Obrazy v spálni by mali byť párové obzvlášť v rohu oblasti vzťahov. Priamo nad posteľou by nemalo visieť nič ťažké, ako napríklad luster, obraz v ťažkom ráme a už vôbec nie police nad hlavou! Do spálne si určite nedávajte rastliny v kvetináčoch, fontánky alebo dokonca akvária, ako aj vyobrazenie vody. Mŕtvu energiu v podobe suchých rastlín a kvetov taktiež neumiestňujte vo vašej spálni.

 

Elektronika v spálni

Existujú dva dôvody prečo nie je vhodné umiestňovať elektroniku v spálni. Prvý dôvod je, že zmenšujú hlavnú funkciu miestnosti. Druhý dôvod, nepriaznivý účinok na spiace osoby v tejto miestnosti môžu mať škodlivé elektromagnetické vlny. Všetky elektrické prístroje vrátane elektrických hodín by mali byť v spálni na opačnom konci miestnosti ako posteľ. Ďalšou a dosť podstatnou zásadou je aby v spálni neboli žiadne telefóny. Telefóny bránia v našej relaxácií.

 

Zbytočnosti v spálni

Vymenujeme si veci, čo by absolútne nemali čo robiť v spálni a tým nenarušili príjemnú atmosféru tejto miestnosti. Medzi zbytočné a narúšajúce veci, ktorých by sme sa mali zbaviť sú: fľaštičky s liekmi, kozmetické prípravky, použité vreckovky, kôpky odevov, staré nenosené šaty a topánky, plné odpadkové koše, stohy nečítaných kníh, laptopy a pracovné záležitosti, mobilné telefóny, televízor a hi-fi súprava.

Zdroj: Diva.sk

Diskusia

Podobné články

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

Súčasný trend kompaktnejších bytov aj domov s nižšou metrážou so sebou prináša výzvy pri výbere nábytku a dekorácií. Veľké dekoratívne kusy nábytku striedajú tie kompaktnejšie s maximálnym dôrazom na funkčnosť a minimalistickú estetiku. Dizajnéri navyše každý rok prichádzajú s novými nápadmi na efektívnejšie využitie, možnosti rozkladania aj kombináciu funkcií hneď niekoľkých kusov nábytku do jedného. Pri zariaďovaní obývacej izby sa zamerajte na...
Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

V miestnosti, v ktorej jeme, či už raňajkujeme, obedujeme, alebo večeriame, strávime naozaj veľa času. Začíname rannou kávou a raňajkami a cez deň, alebo po práci si stihneme spraviť chvíľu kľudu na poobedné jedlo. Večerné občerstvenie niekedy sprevádza pohár vína s priateľmi a možno dlhé, zaujímavé rozhovory.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon