Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Povolanie cestopisca, rovnako ako akákoľvek iná profesia, má svoje výhody, najvýraznejšou je neustále objavovanie vzdialených miest. Jednou z najväčších nevýhod je však fakt, že cestujúci spisovatelia sú zriedkavo schopní usadiť sa na jednom mieste. Ale pred šiestimi rokmi, po týždni strávenom v hlavnom meste mexického štátu Yucatán, Adam McCulloch a Emma Sloley bol rozhodnutí pre návrat.

 

Austrálsky pár, žijúci v New Yorku písal toho času pre Departures a Travel & Leisure, a do mesta sa priam zamilovali. A o rok neskôr, keď sa chystali z Manhattanu na niekoľko týždňov pracovať na projekte svojej spoločnej knihy, zakotvili v Mexiku. “Nechceli sme ísť niekam kde sme doteraz neboli, pretože by sme všetok svoj čas trávili poznávaním,” povedal Adam.“Chceli sme miesto, kde sme už boli, ktoré sme mali radi a mali by sme tam možnosť v kľude pracovať.” Ich návšteva bola produktívna, vrátili sa sem ešte trikrát, prenajímali si rôzne domy v historickom centre mesta, kde všetky domy skupujú investori z Ameriky a Kanady a obnovujú ich.

Bývanie cestovateľov

 

Pred dvoma rokmi, keď si pár prenajal prízemný dom s pôvodnou dlažbou a vysokými stropmi na pokojnom mieste , ktorý bol majetkom jedinej rodiny už od 19. storočia, začali vyjednávať o kúpe. Po úspešnej kúpe nehnuteľnosti sa rozhodli vykonať rekonštrukciu sami, bez pomoci architekta, čo trvalo asi rok, pričom stavili na návrhársky vkus Emmy, ktorá bola kedysi spolumajiteľkou skladu moderného nábytku v Melbourne, a na skúsenosti Adama v priemyselnom dizajne a filmovej réžii.

 

Napokon obaja spolu zinscenovali dizajn ako pri výrobe filmu. Výsledkom nového dizajnu je žiarivo farebný dom so štyrmi spálňami, s premietacou sálou, bohatou kuchyňou a jedálenským kútom, strešnou terasou a priestranným dvorom s preskleným bazénom a vonkajším ohniskom. Je vybavený zmesou nábytku z New Yorku a miestnych starožitností, vrátane busty bývalého mexického prezidenta Lázaro Cárdenasa. Majitelia zhrnuli svoju estetickú filozofiu a poznamenali, že platia rovnaké základné zásady dizajnu pre film ako aj pre architektúru.

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

 

Pripravené v spolupráci s dizajnérkou Ildikó Rózsa (www.interiermagazin.com).

Zdroj: Diva.sk

Diskusia

Podobné články

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

Súčasný trend kompaktnejších bytov aj domov s nižšou metrážou so sebou prináša výzvy pri výbere nábytku a dekorácií. Veľké dekoratívne kusy nábytku striedajú tie kompaktnejšie s maximálnym dôrazom na funkčnosť a minimalistickú estetiku. Dizajnéri navyše každý rok prichádzajú s novými nápadmi na efektívnejšie využitie, možnosti rozkladania aj kombináciu funkcií hneď niekoľkých kusov nábytku do jedného. Pri zariaďovaní obývacej izby sa zamerajte na...
Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

V miestnosti, v ktorej jeme, či už raňajkujeme, obedujeme, alebo večeriame, strávime naozaj veľa času. Začíname rannou kávou a raňajkami a cez deň, alebo po práci si stihneme spraviť chvíľu kľudu na poobedné jedlo. Večerné občerstvenie niekedy sprevádza pohár vína s priateľmi a možno dlhé, zaujímavé rozhovory.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon