Úžasný rozprávkový domček. Muž ho postavil za 6 500 €

Úžasný rozprávkový domček. Muž ho postavil za 6 500 €

Kto by netúžil po lacnom, ale krásnom a útulnom letnom domčeku? Americkému cestovateľovi Steveovi Areenovi sa jeho sen splnil a v Thajsku si vystaval domček svojich snov. Toto originálne sídlo pritom vybudoval v priebehu 6 týždňov a stálo ho len 6 500 €.

Jeho priateľ Hajjar Džibrán s manželkou mu ešte v roku 2011 ponúkli, aby si svoj domček vybudoval na ich organickej mangovej farme. Neváhal a okamžite sa pustil do výstavby kupolovitého domčeka.

 

Pod Hajjarovým vedením, s ich spoločnými dizajnérskymi nápadmi a murárskymi zručnosťami Hajjarovho zaťa Taa vystavali skvostný domček za krátkych 6 týždňov.

 

Stavba má rozlohu 46 štvorcových metrov a jej súčasťou je obývačka, spálňa, kuchyňa, kúpeľňa i toaleta. Samozrejmosťou sú energie, ako voda či elektrina. Na streche má malú oddychovú „terasu“.

 

Náklady na základnú konštrukciu boli okolo 4 300 eur, ďalšie zariadenia, ako dvere, rybník, altánok, kamenárske a terénne úpravy a mnoho ďalších ho vyšli na spolu asi 2 200 eur. Upozorňuje však, že to sú náklady na výstavbu v Thajsku.

 

Domček je postavený z nepálenej tehly a cementu a sú v ňom využité rôzne prírodné materiály. Interiér aj exteriér zdobia miestne rastliny a kvety.

 

Teraz sa však Steve zaoberá otázkou, ako tento štýlový domček viac izolovať, aby bol návrh použiteľných aj v chladnejších klimatických podmienkach. Chce tento nápad totiž preniesť do rodného Oregonu.

 

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/02NtjypMHwk?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, steveareen.com, inhabitat.com

Foto: reprofoto Steve Areen/Youtube

Video: Steve Areen/Youtube

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon