Ďalší megaprojekt z Číny: Mrakodrapy, ktoré pohltia smog

Ďalší megaprojekt z Číny: Mrakodrapy, ktoré pohltia smog

Ďalší megaprojekt z Číny. Aj tak by sa dal charakterizovať plán postaviť v centrálnej časti krajiny dva ohromné mrakodrapy, ktoré sú však viac než len obyčajné budovy. Predstavujú ekologické stavby budúcnosti. Dokážu totiž pohltiť smog.

 Patrónom je legendárny Fénix

Projekt sa volá Phoenix Towers je dielom autorov zo skupiny Chestwoods Architects a bol navrhnutý tak, aby spĺňal stanovené náročné podmienky. Regionálna vláda sa totiž rozhodla, že z mesta Wu-chan (hlavné mesto provincie Chu-pej), v ktorom majú tieto stavby vyrásť, vytvoria environmentálne mesto budúcnosti.

Vyššia z dvojice veží sa bude týčiť do výšky až 1 kilometer. Pôjde tak o najvyššiu dvojicu veží na svete. Vyrastú na ostrove s rozlohou 47 hektárov, ktorý vytvoria v centre mesta Wu-chan. Samotné veže pritom zaberú 7 hektárov.

Ďalší megaprojekt z Číny: Mrakodrapy, ktoré pohltia smog

Názov Phoenix Tower získala vďaka legendárnemu Fénixovi. Veža pomenovaná Feng predstavuje mužskú súčasť vtáka a bude obchodnou zónou. Veža Chuang sa zameria na kultúrne a rekreačné aktivity a predstavuje ženskú časť vtáka. Autori kládli dôraz na harmonickú kombináciu technológií 21. storočia a čínsku tradíciu a kultúru.

Najdôležitejšie je prostredie

Veže však budú mať aj oveľa hlbší význam ako je biznis či relax centrum. Sú navrhnuté tak, aby dokázali očistiť mesto od smogu. Stavby budú ekologické, keďže dokážu vytvoriť elektrickú energiu pomocou vetra či slnka a dažďovú vodu využijú napríklad na polievanie záhrad. Samozrejmosťou bude aj recyklácia odpadu pomocou kotla na biomasu.

 

Investori veria, že stavba priláka aj turistov a bude zábavným aj poučným zážitkom pre miestnych obyvateľov i návštevníkov. Odhadované náklady na stavbu predstavujú asi 1,5 miliardy eur. So stavbou plánujú začať už budúci rok a dokončená by mala byť v roku 2018. Svojou kilometrovou výškou bude veža konkurovať pripravovanej Kráľovskej veži v Saudskej Arábii, ktorú by mali dokončiť už v roku 2017.

 

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, Chetwoods.com

Foto: Chetsoods Architects

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon