V Prahe majú jedinečný mezonet vo veži. Stojí milióny

V Prahe majú jedinečný mezonet vo veži. Stojí milióny

Stará vodárenská veža v Prahe dostala nový rozmer. Zo schátralej pamiatky sa rekonštrukciou stal moderný a originálny mezonet, ktorý je možné teraz kúpiť. Ak však máte hlboko do vrecka, zrejme naň ani nepomyslíte. Jeho cena je totiž 130 miliónov českých korún (4 740 000 eur).

 Vodárenská veža v Libni, nazývaná aj Libeňská vodárenská veža či Mazanka získala po renovácii aj nové meno. Dnes je z nej Water Tower a ponúka skutočne unikátne bývanie. Veža v tomto roku oslavuje svoje 110. výročie, posledné roky však získala novú podobu.

Jej autorom bol František Schlafferem a pôvodne patrila k vodárenskému systém, ktorého úlohou bolo zásobovanie oblasti pitnou vodou. Teraz však bude plniť úplne inú funkciu. Keď veža nevyužívaním chátrala, investor Martin Sluka sa rozhodol, že do nej zainvestuje a vytvorí z nej mezonet.

 

Prestavba trvala roky

Autorom projektu bol Zbyněk Pšenička z firmy Faber Project. Aj keď prestavbu spočiatku považoval za šialenstvo, neskôr sa mu nápad  zapáčil a pustili sa do jeho realizácie. Investor Martin Sluka objavil vo vodárenskom múzeu pôvodné plány, na základe ktorých obnovili staré detaily, ktoré už zmizli a vytvorili aj nové, ktoré dovtedy nikto nezrealizoval.

S rekonštrukciou začali ešte v roku 2008, prvé práce na stavbe však rozbehli ešte o rok skôr. Na celý proces dohliadali aj pamiatkári, keďže vonkajšia fasáda budovy je chránenou pamiatkou. Išlo o skutočne náročnú rekonštrukciu.  Pôvodne chcel investor prestavbu dokončiť do troch rokov, to sa však nepodarilo. No dnes je projekt z veľkej časti dokončený a originálny byt je na predaj. Investor sa pýši, že stavba vo svojej súčasnej podobe nemá v Česku obdobu.

 

Luxus stojí milióny

Ak však niekto zatúži po tomto originálnom bývaní, poriadne si priplatí. Vo svojom portfóliu ju má spoločnosť RE/MAX Collection, ktorá ju predáva za 130 miliónov českých korún (4 740 000 eur).

To však ešte nie je všetko. Za svoje peniaze totiž dostane trojpodlažný mezonetový byt, ktorý je len v hrubej stavbe, takže do neho bude musieť ešte investovať. Stavba je po čiastočnej kolaudácii a je pripravená na dobudovanie.

Mezonet sa nachádza v celkovo 9-podlažnej veži a má rozlohu 200 metrov štvorcových. Nebude v ňom chýbať spálňa, pracovňa, kuchyňa, obývačka či sociálne zariadenia. Do svojej rezidencie sa majiteľ dostane pomocou panoramatického výťahu. 

Okrem toho k bytu  prislúcha aj športovo-relaxačné centrum s garážami s rozlohou 1000 metrov štvorcových, kde môže mať nový majiteľ bazén, posilňovňu či sqashový kurt. Technické priestory, kde je sklad či kotolňa sa nachádzajú pod zemou.

 

Video: Water Tower

 

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, iDnes.cz

Foto: Dreamstime.com

Video: iDnes.cz

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon