Máte malú kuchyňu? Poradíme vám ako v nej variť s radosťou

Máte malú kuchyňu? Poradíme vám ako v nej variť s radosťou

Nie každý sa môže pýšiť veľkou a priestrannou kuchyňou, v ktorej je varenie radosťou. Miestom, kde môžeme mať všetko potrebné aj nepotrebné náčinie na prípravu jedál i dostatok priestoru na pohyb či posedenie. Ani malá kuchyňa však nemusí byť prekážkou, aby varenie bolo zábavou. Presvedčí vás o tom týchto pár jednoduchých tipov od Terri Lee, ktorá sa zaoberá emocionálnym spojením ľudí s jedlom.

  Aj u nás je pomerne bežné, že kuchyňa sa stáva centrom diania v domácnosti. Stretávame sa tu s rodinou, varíme i jedávame spoločne, popíjame kávu a klebetíme. To všetko a ešte oveľa viac je spojené s jedinou miestnosťou v byte či dome. Čo však, ak je kuchyňa tak malá, že čas strávený v nej sa stáva skôr utrpením ako radosťou? Neutekajte jedávať vonku, osvojte si radšej pár jednoduchých tipov, aby varenie v minikuchyni bolo zábavnejšie.

 

 

1. Majte podstatné náčinie

 Pozrite sa do svojej kuchyne a porozmýšľajte, ktoré náčinie ste už dlho (a možno aj nikdy) nepoužili. Ak sa tam povaľuje priveľa zbytočností, zbavte sa ich. Terri Lee radí, aby ste si menej potrebné náčinie najskôr odložili niekam ďalej od kuchyne. Ak po čase zistíte, že ho nepoužívate, nepotrebujete ho. Možno tiež zistíte, že niektoré nástroje dokážete nahradiť inými, ktoré majú všestrannejšie využitie.

 

2. Zjednodušte svoje menu

 V malej kuchyni sa vám bude variť lepšie, ak zjednodušíte svoje jedlá. Príliš komplikované recepty s priveľa surovinami môžu varenie skôr znepríjemniť. Dôležité je tiež nakupovať len toľko surovín, koľko potrebujete. Ak si osvojíte recepty, ktoré sa dajú variť v jednom hrnci, varenie bude ešte ľahšie.

 

3. Chystajte si do budúcna

 Pri každodennom varení často používame tie isté suroviny a postupy dennodenne. Varenie si preto môžete zjednodušiť tým, že niektoré suroviny si pripravíte dopredu. Ak napríklad jeden deň používate krájanú cibuľu, je ideálne nachystať si jej viac a uskladniť ju v uzatvárateľnom vrecúšku, kde vydrží do ďalšieho dňa. Ušetríte tým čas aj energiu.

 

4. Umývajte počas varenia

 Niektorí z nás si radi odkladajú umývanie špinavého riadu na neskôr. Ak však máte malú kuchyňu, umývajte ho radšej hneď ako to je možné. Niekedy je to priam nevyhnutnosť, pretože potrebujete jedno náradie aj viackrát. Navyše sa vám v kuchyni nebude hromadiť špinavý riad, ktorý tam zbytočne zavadzia.

 

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, Inhabitat.com

Foto: Dreamstime.com

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon