Plávajúci hotel: Hostia sa budú vznášať na gigantickej snehovej vločke

Plávajúci hotel: Hostia sa budú vznášať na gigantickej snehovej vločke

Holandská firma, ktorá sa špecializuje na návrhy plávajúcich konštrukcií, predstavila svoj najnovší plán – plávajúci hotel v štýle obrovskej snehovej vločky. Budova s presklenou strechou by sa mala nachádzať pri severnom pobreží Nórska a návštevníkom by, okrem iného, ponúkla aj možnosť sledovať polárnu žiaru.

 

 Projekt s názvom Krystall hotel patrí do portfólia spoločnosti Dutch Docklands, ktorá spolupracuje so štúdiom Waterstudio. Jedná sa o 5-hviezdičkový hotel, v ktorom by sa nachádzalo celkovo 86 izieb.

 „Tento hotel je plávajúca nehnuteľnosť a bude sa hýbať,“ povedal architekt a zakladateľ  Waterstudio Koen Olthuis. Dodal, že „základ hotela je veľmi veľký a vďaka tomu aj veľmi stabilný.“

 

Návštevníkov uchváti polárna žiara

 V hoteli by nemalo návštevníkom nič chýbať. V návrhu sa ráta s kompletným wellness a kúpeľným centrom aj konferenčnými miestnosťami. Presklená strecha navyše umožní hosťom pozorovať polárnu žiaru, upozorňuje Koen Olthuis.

 „Polárna žiara, je hlavnou črtou hotela. Bez žiary by sme si nevybrali toto miesto. Je to dosť ďaleko od mestského svetla,“ vysvetľuje výber lokality architekt.

 Plávajúci hotel: Hostia sa budú vznášať na gigantickej snehovej vločkePlávajúci hotel: Hostia sa budú vznášať na gigantickej snehovej vločke

Drahý ale šetrný k prostrediu

 Takáto paráda však bude staviteľov aj niečo stáť. Odhadujú, že oproti rovnakému projektu na súši, bude stavba hotela na vode o približne 15 percent drahšia. Konkrétny rozpočet sa však rozhodli nezverejniť.

 Stavitelia si tiež dávajú záležať, aby ich projekt nezanechal na prírode žiadnu stopu. Environmentálne posúdenie životného prostredia je pre nich preto veľmi dôležité. Veď napokon, hotel sa bude nachádzať v jednej z najkrajších prírodných častí sveta.

 Stavitelia veria, že sa im hotel podarí dokončiť pred Vianocami 2016. Už v tom roku si budú môcť prví návštevníci užiť sviatky pokoja a lásky na obrovskej vločke, ktorá je jedným zo symbolov zimy.

 

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, Dezeen.com, Dutch Docklands

Foto: Dutch Docklands

Diskusia

Podobné články

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

Veronika je z Prešova, býva v podnájme v Podunajských Biskupiciach a chcela by pre seba vlastné bývanie. Túži po staromestskom, zrekonštruovanom byte v širšom centre Bratislavy. Predstavuje si jeden a pol izbový, ale ideálne dvojizbový byt. Kúpu nehnuteľnosti vníma aj ako investíciu, keby ho raz chcela predať a ísť do väčšej nehnuteľnosti, nestratí na hodnote. Parkovanie zatiaľ nerieši a ocení, ak sa dostane do centra po svojich. Rozpočet má 250-...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon