Život snov stojí iba 19 000€

Život snov stojí iba 19 000€

O prípadoch minodomov sme písali už neraz. Myšlienku jednoduchého životného štýlu propaguje aj fotograf Guillaume Dutilh so svojom priateľkou Jennou Spesard. Život v malom domčeku si nevedia vynachváliť. Keďže je mobilný vydali sa s ním dokonca na cestu po Severnej Amerike. Ukážu vám, ako na to!

 Život snov stojí iba 19 000€Život snov stojí iba 19 000€

 Dutilh zdokumentoval každý svoj krok na ceste k vysnívanému bývaniu v minidomčeku a o svoje postupy a zážitky sa delí aj na blogu. Domček si postavil pod hlavičkou spoločnosti Tumbleweed Tiny House Company, ktorá svoj prvý mobilný minidom zmontovala ešte v roku 1999.

 Guillaumeov a Jennin domček má rozlohu len 16 metrov štvorcových aj s malou verandou a váži viac než 3,5 tony. „Musíte mať verandu. Keď prší a chcete odomknúť dvere, nechcete byť vonku na daždi,“ vysvetľuje Jenna.

 Výstavba sa konala v Los Angeles a pár predpokladal, že bude trvať celkovo asi 3 mesiace. Napokon to však trvalo až 10 mesiacov a stálo ich to 25 000 dolárov (19 000 eur).

 

V dome nič nechýba

 V dome sa nachádza podkrovie, ktoré tvorí spálňu na poschodí. Nechýba ani kuchyňa či obývačka alebo malá kúpeľňa so sprchou a kompostovacím WC. Majitelia pri svojom dome dbajú aj na to, aby bol ekologický.

 Celý dom je plne mobilný a možno sa s ním pohybovať ako s obytným autom. Aj keď si možno poviete, že je jednoduchšie si kúpiť karavan a žiť a cestovať v ňom, tento domček má svoje nenapodobiteľné čaro. Jeho dĺžka je 6 metrov a výška 4 metre, aby pri presunoch dokázal prejsť aj popod mosty.

 Dvojica neváhala a mobilitu svojho domu sa rozhodla plne využiť. V súčasnosti s ním cestujú po Severnej Amerike a snažia sa ukázať, aké sú výhody takýchto domov a že sen o americkom bývaní nemusí zahŕňať „veľký dom s bielym plotom“.

 

Časozberné videá: Stavba mobilného minodomu  Guillaume Dutilho a Jenny Spesard

 

 

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, herald-review.com, tinyhousegiantjourney.com

Foto: Reuters

Video: tinyhousegiantjourney.com

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon