Toto sídlo predali iba za 79 centov

Toto sídlo predali iba za 79 centov

Kaštieľ za 0,79 €? Áno,  čítate správne. Pozrite si prekrásne starobylé historické sídlo v americkom meste Kentucky bolo predané za jeden dolár, čo je v prepočte na eurá len 79 centov. A to dokonca už po druhý krát!

Kaštieľ Ouerbacker-Clement House bol postavený koncom 19-teho storočia v románskom štýle. Pôvodne slúžil pre prominentného obchodníka s kávou, Samuela Ouerbackera, v susedstve kedysi populárnej štvrte Russell Louisville v Kentucky. V priebehu rokov sa budova premenila na kancelárie daňového úradu. Iróniou je, že sa stala majetkom mesta, práve pre neplatenie daní.

Foto: Google maps

 Kedysi veľkolepá budova však postupne chátrala, rozpadávala sa vplyvom prírodných podmienok, vody a vandalizmu. V roku 2008 bola budova po prvý krát predaná za 1 dolár architektovi Scottovi Kremerovi, ktorého plány na rekonštrukciu však zlyhali a opäť sa tak stala majetkom mesta. Tento rok bola po druhý krát predaná za jediný jeden dolár spoločnosti Oracle Design, ktorá chce tento nádherný kaštieľ zrekonštruovať na apartmány.

Zástupca spoločnosti uviedol, že kaštieľ Ouerbacker-Clement House patrí medzi 14 rezidenčných historických budov v Louiseville, ktorá podstúpi rozsiahlu rekonštrukciu. Z kráľovstva duchov sa stane prekrásna rezidencia. Hodnota polorozpadnutej budovy tak stúpne zo súčasného jedného dolára do závratných výšok.

Toto sídlo predali iba za 79 centov

Foto: John J. Miller Photography/Flickr

Toto sídlo predali iba za 79 centov

Foto: John J. Miller Photography/Flickr

Aj na Slovensku sa nájdu architektonické skvosty, niekdajšie historické sídla, mnohé z nich taktiež pochádzajú z obdobia konca 19. storočia. Všetky tieto nádherné budovy, inak aj kaštiele sú na predaj a čakajú len na svojho investora. Pozrite si za koľko centov sú na predaj.

Zdroj:

Text: countryliving.com, Nehnutelnosti.sk, maps.google.com

Fotografie: John J. Miller Photography/Flickr,

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon