Neuveriteľné: Španieli žijú v skale

Neuveriteľné: Španieli žijú v skale

Patríte aj vy k tým, ktorí obdivujú netradičné formy bývania? Čo by ste potom povedali na to, keby ste svoj dom postavili priamo v skale? Pozrite sa, že je to možné.

To, že sú v niektorých oblastiach Slovenska ťažké podmienky vieme snáď všetci. Ale čo poviete na život v skalnatom prostredí tak ako v španielskych kopcoch?

Keď človek niečo chce, tak to jednoducho dosiahne a v mnohých prípadoch ho nezastaví ani príroda. V tomto prípade obrovská skala. Ľudia  v španielskej oblasti Setenil de las Bodegas si postavili svoje obydlia priamo v obrovskej skale.

Dedina sa nachádza v ťažko prístupnej skalnatej oblasti a ľudia tak prispôsobili svoje domy prostrediu. Domy si postavili aj napriek tomu, že im v tom robila menšie prekážky príroda. Žije tu okolo 3000 obyvateľov a miesto je veľmi obľúbené aj turistami.

Nachádza sa tu mnoho barov a reštaurácii a výhodou je, že jednu z jeho časť obmýva more. Je to preto príjemná lokalita pre výstavbu nových domov. Ľudia toto miesto navštevujú najmä kvôli tomu, aby videli domy, ktoré sú priamo súčasťou prírodného kameňa.

Toto miesto patrí medzi najkurióznejšie v Španielsku.  Miesto je plné úzkych uličiek v strmých svahoch a domy v tomto prostredí pôsobia skôr ako nejaký úkryt pre masívnymi skalami.

Neuveriteľné: Španieli žijú v skale

Neuveriteľné: Španieli žijú v skale

Neuveriteľné: Španieli žijú v skale

Zdroj:

Text: nehnuteľnosti.sk

Foto: Dreamstine.com

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon