Hľadáte priestory pre vaše podnikanie? Vyhnite sa chybám a zvoľte si správne

Hľadáte priestory pre vaše podnikanie? Vyhnite sa chybám a zvoľte si správne

Čoraz viac firiem a spoločností vyhľadáva priestory pre svoju činnosť, ktoré by im po všetkých stránkach vyhovovali. Je ale ťažké nájsť priestory za rozumnú cenu a navyše s dobrou lokalitou. Ako sa k takým priestorom dostať a ako čo najlepšie využiť podnikateľské prostredie vám napovie aj nasledujúci článok.

 

Zmapujte si potenciálne miesto

V prvom rade by ste sa mali zamerať na miesta, kde nie je veľa konkurenčných prevádzok, ktoré by vás v podnikaní len brzdili. Tieto priestory by mali spĺňať všetky kritéria z hľadiska technickej vybavenosti, inžinierskych sieti a technického riešenia. Kancelárske priestory by mali byť v prvom rade flexibilné s možnosťou čo najviac sa prispôsobiť potrebám potenciálnych zákazníkov, resp. klientov.

Špecifiká ktoré by ste mali akceptovať

Pri výbere kancelárskych a iných priestorov by ste sa mali vyhnúť prehnanému zameraniu na istú stanovenú sumu za prenájom, ktorá vás doslova ohraničuje od reálnych možností,  neodhadnutie veľkosti plochy alebo zlá dopravná dostupnosť. Každý typ podnikania je špecifický a je teda dosť pravdepodobné, že kancelárske priestory si vyžadujú iné vlastnosti ako napríklad priestory pre prevádzku svadobného salóna. Mali by spĺňať isté špecifiká ktorými sú napríklad:

 -      Dobrá dopravná dostupnosť

-      Blízkosť súvisiacich prevádzok

-      Vysoká koncentrácia potenciálnych zákazníkov, najmä mladých ľudí a pod.

Hľadáte priestory pre vaše podnikanie? Vyhnite sa chybám a zvoľte si správne

V hlavnej úlohe je aj cena

V prenájme kancelárskych priestorov hrá dôležitú rolu aj cena. Tá je rozhodujúcim artiklom a základným bodom pre každého nielen začínajúceho podnikateľa. Je logické, že ceny vo väčších mestách sú podstatne vyššie ako v tých menších.

Už samotný prenájom kancelárskych priestorov v Bratislavy stojí niekedy nadpozemské sumy. Väčšie mestá však predstavujú aj vyššiu kúpyschopnosť, čo je pre každú firmu veľkou výzvou. Naopak firmy v menších mestách majú niekedy problém s veľkosťou svojej klientely a nových zákazníkov si zháňajú len ťažko

 

Źdroj: D O A S, a.s.

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon