Najúspornejšie kancelárie vyrastú vďaka architektom z UTOPIE

Najúspornejšie kancelárie vyrastú vďaka architektom z UTOPIE

V Štokholme vyrastie zrejme  najzaujímavejšia kancelárska budova na svete. Za jej návrhom stoja architekti z firmy Utopia. Budova bude postavená neďaleko železničnej stanice v Uppsale vo Švédsku.

 Architekti zo spoločnosti Utopia, spolu so stavebnou firmou Skanska dostali ponuku, aby navrhli šesťpodlažnú administratívnu budovu. Nový klenot by mal mať 11.000 metrov štvorcových a vyrábať by mal vlastnú solárnu energiu. Budova by sa tak mala zaradiť medzi najúspornejšie stavby vo Švédsku.  Fasáda bude z trojuholníkových častí kovu a prekladaná hranatými oknami.  Základnou myšlienkou bolo vytvoriť dojem drahokamu, ktorý odráža slnečné svetlo. Každý z kovových častí bude naklonený pod uhlom tak, aby sa slnečné svetlo od neho odrážalo. Tým, že sa bude slnečné svetlo odrážať od kovu, v budove nepríde k prehriatiu.

Prízemie budovy bude slúžiť ako čakáreň vlakovej stanice. V podzemí by malo byť k dispozícii aj parkovisko či bikepark. Energiu bude budova získavať zo solárnych panelov, ktoré budú umiestnené na streche. Úsporné budovy začínajú byť čoraz viac rozšírené a architekti ich čoraz viac preferujú.

Najúspornejšie kancelárie vyrastú vďaka architektom z UTOPIE

Najúspornejšie kancelárie vyrastú vďaka architektom z UTOPIENajúspornejšie kancelárie vyrastú vďaka architektom z UTOPIE

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk

Fotografie: Utopia

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon