HYPOTÉKA S ÚROKOM, AKÝ TU EŠTE NEBOL

HYPOTÉKA S ÚROKOM, AKÝ TU EŠTE NEBOL

Tatra banka prináša hypotéku s najnižším úrokom v histórii už od   3,05% a možnosťou online konzultácie v pohodlí domova.

 

Tatra banka znížila od 5. februára úrokové sadzby pre úvery na bývanie (hypotéky, americké hypotéky a hypotéky pre mladých). Úrokové sadzby sa tak dostali na absolútne najnižšie hodnoty v 23-ročnej histórii banky. Hypotéku s dvojročnou fixáciou môžete dokonca získať s rekordne nízkym úrokom už od 3,05 %. „Index dostupnosti bývania dosahuje historicky najvyššie úrovne, čo znamená, že bývanie je pre pracujúceho človeka dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Kombinácia nízkych cien nehnuteľností a nízkych hypotekárnych sadzieb je dôvod, prečo očakávame aj v roku 2014 silný dopyt po úveroch na bývanie“, vysvetľuje analytik Tatra banky Juraj Valachy.

 

Prehľad aktuálnych úrokových sadzieb

 

Výhoda príspevku pre mladých

Hypotéka pre mladých je v súčasnosti zrejme najvýhodnejší úverový produkt na Slovensku. Počas prvých piatich rokov splácania je zvýhodnená o 3 % na úrokovej sadzbe, kde 2 % dotuje štát a 1 % banka. V Tatra banke tak môžete získať úver na bývanie s úrokovou sadzbou už od 0,05 %. Zaujala vás hypotéka pre mladých, ale neviete, či vám ju banka schváli? Hlavný je vek a príjem - záujemca nemôže byť starší ako 35 rokov a nemôže mať za minulý rok hrubý mesačný príjem vyšší ako 1 043,90 € (platí do 31. 3. 2014). Hodnotí sa priemerná hrubá mesačná mzda žiadateľa za uplynulý kalendárny rok, jeho súčasný príjem môže byť aj vyšší. Ak o úver žiadajú dvaja žiadatelia, platí dvojnásobná suma maximálneho príjmu. Žiadatelia o hypotéku so štátnym príspevkom nemusia byť manželia. Zákonom stanovené podmienky však musia splniť obaja, pričom príjem sa posudzuje spoločne.

Viac o hypotéke pre mladých...

 

Novinka: Online konzultácia

O možnostiach hypotéky sa môžete osobne porozprávať so špecialistom z banky, aj keď ste doma. Osobný rozhovor je pri dôležitých témach najlepšia forma komunikácie. Obidve strany vedia okamžite reagovať na diskusiu. Jednou z takýchto dôležitých tém v živote je aj hypotéka. Ide predsa o rozhodnutie na niekoľko rokov. V každodennom zhone môže byť pre mnohých ťažké nájsť si čas na návštevu banky a osobné stretnutie s človekom, ktorý vie na otázky týkajúce sa hypotéky relevantne odpovedať. Preto Tatra banka ponúka inováciu – online konzultáciu s hypotekárnym špecialistom. A to aj formou video rozhovoru.

 

Isto ste už roky zvyknutí na rôzne online chaty alebo videohovor napríklad cez Skype. Táto služba od Tatra banky je podobná, len používa špeciálny komunikačný kanál, keďže ide o súkromné a dôležité informácie. Tomu, kto sa nevie vyznať v rôznych možnostiach hypotéky a rád by sa o tom porozprával, stačí zavolať na číslo 02/5919 1000 alebo 02/6866 1000. S hypotekárnym špecialistom si dohodnete termín konzultácie a zároveň vám poradí, ako nainštalovať aplikáciu, cez ktorú rozhovor prebehne.

 

 Videohovor je štandardne nastavený tak, že vy vidíte hypotekárneho špecialistu, no on vás nie. Ale pokojne môžete zapnúť aj svoju webkameru. Pri videohovore môžete okrem tváre špecialistu vidieť aj rôzne informácie z jeho pracovnej plochy, ako sú grafy alebo iné pomôcky. Ak už ste klientmi Tatra banky, hypotekárny špecialista môže pracovať s vašimi konkrétnymi údajmi a presnejšie vie odporučiť hypotéku podľa vašich doterajších finančných operácií.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Vypočítajte si úver

Sprievodca hypotékou

Diskusia

Podobné články

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Výhody bývania v meste, a to priamo centrálnej oblasti Banskej Bystrice, budú môcť od budúceho roka využívať obyvatelia projektu Bottova Residence. Zostava 27 nových bytov vznikne po adaptácií dvoch administratívnych a obchodných budov. Záujemcov môže v tomto prípade osloviť ústredná poloha a rovnako aj nie celkom obvyklá architektúra.

...
Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Škandinávia je v trende a určite nie neprávom. Patrí k oblastiam s dobrou úrovňou života, o ktorej veľa napovie prístup k rozvoju urbanizovaného prostredia, stavajúci do popredia človeka a jeho každodenné bytie. Do týchto končín načreli aj hlavné architektky projektu Rezidence na Mariánské cestě z ID Studio. V návrhu pre spoločnosť DOMOPLAN sa rozhodli sprostredkovať niektoré kvality zo škandinávskeho životného štýlu.

...
Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Menej tradičné susedstvo sa dáva do pozornosti pri projekte Kráľovské vrcholy. Táto špeciálne vyčlenená kolekcia piatich pozemkov leží priamo v golfovom areáli v jednej z podtatranských obcí. Vďaka polohe a dizajnu plánovaných rekreačných stavieb dopraje budúcim obyvateľom nezanedbateľný luxus, každý deň im prinesie efektné obrazy slovenských veľhôr. 

...
Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Medzi novostavbami formujúcimi sa v oblasti bratislavského downtownu je projekt ZWIRN bezpochyby zaujímavým zjavom. Pri jeho tvorbe boli využité mestotvorné princípy, vďaka ktorým vznikla výhľadovo odolná štruktúra s príjemnou, uchopiteľnou mierkou a pri výstavbe sa navyše nezabudlo ani na detaily. Právoplatné kolaudačné rozhodnutie získal prvý obytný blok, pričom na konci februára bol spustený predaj druhej, v tomto prípade už záverečnej, etapy ...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon