Recyklácia kontajneru: Krok k riešeniu bývania pre bezdomovcov a sociálne slabšie rodiny?

Recyklácia kontajneru: Krok k riešeniu bývania pre bezdomovcov a sociálne slabšie rodiny?

Bývanie s minimálnymi nákladmi a maximálnym komfortom? Áno, ak si viete predstaviť život v kontajneri. Nie však doslova medzi odpadkami s banánovou šupkou na hlave. V Ontariu vymysleli skvelý projekt, ktorý je lacný, útulný a zaujímavý.

S takýmto štýlom bývania sa zhodujú nielen milovníci minimalizmu, ale pre spoločnosť ako takú, by to bol skvelý krok dopredu v starostlivosti o bezdomovcov či sociálne slabšie rodiny. Predstavujeme vám prvý kontajnerový dom.

Kontajner, v ktorom sa preváža tovar, sa stal skutočným domom v priebehu chvíle. Ukazuje nám životný štýl, ktorý je akousi prirodzenou jednoduchou cestou k ergonómii. Príbytok, ktorý sa ľahko implementuje do prirodzenej flóry akéhokoľvek miesta bez toho, aby vytlačil vegetáciu.

Zo škaredého kontajneru sa razom stal plne obývateľný dom, ktorý v sebe spája eleganciu a praktickosť. Napriek jeho rozmerom poskytuje skutočne dostatočný komfort pre plnohodnotné bývanie. Ktoré si môžete postaviť kdekoľvek, kedykoľvek a keď sa vám prestane páčiť, jednoducho si svoj dom presťahujete.

Vonkajšie steny sú z polovice obložené solárnymi panelmi, pričom dom je pripravený na izoláciu. Obrovské francúzske dvere prinášajú dostatok svetla do interiéru, obsahuje aj kompostovacie WC a dokonca dve varné dosky! Na streche sa nachádza terasa a pokojne tam môže byť aj prístrešok či záhrada. Všetko je len na vás. Vedeli by ste si predstaviť takéto minimalistické bývanie?

VIDEO: Pozrite sa. Postaviť ho vôbec nie je zložité.

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk, containerhouseontario.com

Video: Youtube.com

 

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon