Vianočné upratovanie hravo a rýchlo!

Vianočné upratovanie hravo a rýchlo!

Pomaly sa blížia vianočné sviatky a zo všetkých tých povinností nás môže začať bolieť hlava.

Aspoň vianočné upratovanie si môžeme uľahčiť ak sa inšpirujeme pár typmi od renomovanej firmy na generálne upratovanie Topservis. Podľa jej slov si môžeme túto činnosť výrazne zjednodušiť, ak do svojej práce vnesieme trošku harmónie a systematickosti. Týchto šesť riešení Vám ušetrí množstvo energie a zničených nervov.

 

Typ 1: Všetko dopredu dôkladne rozvrhnite, vytvorte krátky zoznam, ktoré veci majú prioritu a ktoré je možné odložiť na neskôr.

Toto je zanedbávaný, ale každému kto ho vyskúšal veľmi prospešný krok. Zo začiatku než si zvyknete, sa neodporúča, ho obchádza, môže sa to nepekne vypomstiť v dĺžke času stráveného pri čistení. Taktiež sa učíte manažérskym schopnostiam a umeniu určovania priorít. Podľa dlhoročných skúseností Topservis sa vždy oplatí postupovať od najneobrúbenejších činností k príjemnejším. Vtedy ide práca lepšie od ruky.

Typ 2: Vždy zapájajte celú rodinu. 

V prípade, že všetko leží na Vašich plecia nikomu nebude čudné, že sa Vám práca vlečie. Ste nervózna, unavená, bolí Vás každý sval tela a o to viac trpia ostatné činnosti a čo je najdôležitejšie, Váš príjemný pocit z Vianočných sviatkov.  Systematicky rozdeľujte všetky činnosti od poumývania dlážky, umytia okien, vyčistenie WC, až po utieranie prachu na deti. Muža si šetrite pre náročnejšie činnosti.  V situácií, keď bývate sama, nie je od veci zapojiť kamarátov, pomôžu oni Vám a neskôr Vy im. Uvidíte ako všetko rýchlo utečie, ak máte s kým debatiť.

Typ 3: Používajte vhodné pomôcky.

 So správne zvolenými pomocníkmi ide upratovanie ako po masle. Pokiaľ všetko nevlastníte, určite oslovte  profesionálov na čistenie domácností Topservis. Tu sa Vám dostane skúseností, aj vhodnej rady. Na čo ale aj tak nesmiete nikdy zabudnúť, je utierka z mikrovlákna, kvalitný mop, výkonný vysávač a parný čistič. Bežné handry nie sú to pravé orechové.

  Typ 4: Nič zbytočne nekomplikujte.

Toto je jeden vážny problém! Na prach vždy používajte utierku z mikrovlákna, uľahčíte si leštenie. Ak sa pustíte do sanity, nechávate upratovacie prípravky pár chvíľ pôsobiť, špina následne lepšie povolí a ušetrí Vám to čas. Odskúšaný postup je vhodiť vrecko sódy bikarbóny a pár deci octu do WC misy a nechať pôsobiť ideálne cez noc.

 Typ 5: Pravidelne meňte vodu na čistenie.

Alfa a omega upratovacích prác je používanie čistých upratovacích pomôcok. Špinavá voda vo vedre sa rovná zbytočné drhnutie. Znečistená utierka sa rovná šmuhy na zrkadlách.

 Typ 6: V prípade, že Vás súria okolnosti , neváhajte osloviť čistiacu spoločnosť

Ideálny prístup, ktorý sa priam ponúka v tejto hektickej dobe. Veď predsa Vianočné sviatky sú obdobím pokoja a oddychu. Každý by si mal oddýchnuť. Teda ak nie je času na upratovanie, alebo chýbajú sily, oslovte firmu na čistiace práce Topservis a nechajte pracovať odborníkov. Súčasná konkurenčná doba tlačí cenu veľmi nízko.  

Zdroj: Topservis.sk

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon