(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode

(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode

Patríte medzi fanúšikov nezvyčajných stavieb? V tom prípade máme pre vás jednu, ktorá vás rozhodne dostane. Vznáša sa na vode. Aj keď nie vždy všetko vyzerá tak, ako v skutočnosti je.

Nehnuteľnosť s názvom The Pole House sa nachádza na pobreží Ocean Road v Austrálii a pre ľudí sa stal obrovskou ikonou. Patrí medzi tie domy, ktoré pozná snáď každý v tejto oblasti. Jedinečná stavba pochádza z rúk dizajnérov spoločnosti F2 Architecture.(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode

Okrem nezvyčajného vonkajšieho dizajnu, sa môže pýšiť zaujímavých interiérom. Ak patríte medzi tých, ktorí milujú slnkom zaliate rána, tento dom je určite pre vás ako stvorený.

(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode

Zaujímavosťou je, že dom nemá záhradu, vedie k nemu iba 20 metrov dlhý úzky chodník vyrobený zo skla. A pýtate sa, ako je možné, že dokáže dom vytvárať takýto optický klam? Odpoveď je jednoduchá. Nehnuteľnosť stojí na oceľových pilotoch, ktoré ho udržujú vo vzduchu. Z diaľky teda vyzerá, ako by sa vznášal na vode.

Súčasní majitelia kúpili dom v roku 2005 za 980-tisíc libier, s jeho kompletnou rekonštrukciou začali v roku 2007. Dom si v tom čase vyžadoval rekonštrukciu, pretože podľa slov majiteľov bol vo veľmi zlom stave. Jeho veľká časť bola vyrobená z dreva, ktoré po čase začalo chátrať.(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode

Ihneď, ako ľudia uvideli prerod starej nehnuteľnosti na toto dokonalé architektonické dielo, nemohli uveriť vlastným očiam.

Toto miesto je dokonalou oázou pokoja a oddychu. Veď kto by nechcel bývať na mieste, z ktorého je dokonalý výhľad na oceán a západ slnka? Určite by si menšiu dovolenku na tomto mieste doprial nejeden z nás.

(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode(Ne)uveriteľné!? Tento dom pláva na vode

Fotografie nestačia? Pozrite si video, ktoré vás možno nabudí na cestu do Austrálie:

Text: Nehnuteľnosti.sk

Foto: © Tanja Milbourne

Video: Youtube.com

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon