Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!

Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!

Rodina v Paríži si najala novú au-pair a potrebovala ju niekde ubytovať. Prišli na to, že vo svojom dome pre ňu nemajú miesto, preto sa postarali o to, aby mala vlastný byt. Na ploche 8 metrov štvorcových jej vytvorili kompletný priestor na bývanie.

Tento malý priestor bol dlho považovaný za veľmi neatraktívny. Priestor sa nachádzal na najvyššom poschodí v dome a vyznačoval sa najmä svojou malou rozlohou. Navyše, architektonicky to nebol žiaden skvost. Vnútorné priestory boli veľmi zanedbané a bol k nim ťažký prístup.

Avšak v priebehu času sa ukázalo, že by sa priestor mohol stať aj zaujímavý. Momentálne slúži ako podkrovná izba pre ženu v domácnosti. Rodina kúpila byt v roku 2014 a požiadala spoločnosť Kitoko, aby sa o byt postarali tak, aby bol komfortný.Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!

Všeobecný rast cien nehnuteľností prinútil majiteľov, aby z miesta vytvorili podkrovný priestor. Bola by predsa škoda nevyužiť niekoľko metrov štvorcových, z ktorých sa dal vytvoriť celkom zaujímavý priestor. Po zásahu architektov sa zo zabudnutého miesta pod strechou, stal celkom atraktívny priestor s výhľadom na strechy Paríža, ako aj na východ slnka.

Na 8 metroch štvorcových sa nachádza všetko, čo je k životu potrebné. Aj napriek malej ploche tu muselo byť všetko, čo urobí priestor praktický. Je tu priestor na spanie, varenie, jedenie či umývanie. Nová izba je prispôsobená potrebám jednej osoby a nachádza sa tu postel, stôl, šatníková skriňa, kuchynský kút či sociálne zariadenia.Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!

Zaujímavosťou je, že všetko potrebné sa nachádza v rozkladacom priestore. Akonáhle je všetko schované vo veľkej skrini, polovica priestoru je úplne prázdna. Podobný priestor by sa mohol dať vytvoriť aj v iných nevyužitých priestoroch. Stačí sa iba inšpirovať.

Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!

Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad!Aj z malého vytvoríte veľké. Stačí ochota a dobrý nápad! 

Text: Nehnuteľnosti.sk, Kitoko

Foto: © Kitoko

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon