70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

Príbeh slovenskej 70- ročnej stodoly, v ktorej si môžete povedať svoje svadobné ÁNO prekvapí a ohromí jednoduchou krásou.

Pri kúpe nehnuteľnosti nekupujete iba dom či pozemok. Kupujete skrytý príbeh, ktorý sa odohráva v jej okolí, vo vzduchu a čaká na správnych ľudí, ktorí sa ho neboja odkryť. Krásnym príkladom je staručká stodola, ktorú nájdeme iba 30 minút od Bratislavy. Skrýva sa na pozemku, ktorým preteká malá riečka a srnky si kúsok od nej niekedy urobia skratku.

Prečo by nás mala zaujímať stodola?

Stodola je výnimočná. Hrá hlavnú úlohu v projekte Svadba v stodole, ktorý plní fantáziu svadobných párov, či poskytuje rozprávkový priestor pre oslavy a hostiny. Slúži pre radosť ľudí pritom je to jednoduchá drevená stavba, ktorá v minulosti plnila funkciu hospodárskej budovy. Pohľad na súčasnú stodolu v slávnostnom šate ohromí. Nechceme vás však iba uchvátiť, chceme vás inšpirovať a vyrozprávať vám tajomstvo jej krásy spoločne s Petrou Wolfert, ktorú si drevená stodola našla.

Čo bolo na skôr: Stodola alebo myšlienka svadby v stodole?

Myšlienka. Mám svoje kvetinárstvo, takže svadbám sa venujem už niekoľko rokov. Pod rukami mi prešlo množstvo tém, každý rok prinesie nové trendy, no moja tvorba a v podstate celý môj obchod spojený s kvetinárstvom je úzko spätý s prírodným štýlom. Keby som mohla, nasťahujem si do obchodu celý les aj lúky. A tak ma téma prírodných svadieb mátala dookola.

 Ako ste našli stodolu?

Tá si našla mňa – naozaj. Kamarátka ma zavolala k svojim známym na menšiu vernisáž. Na ich pozemku si stodola len tak stála. Sedela som na lavičke a nevedela z nej spustiť oči. V hlave sa mi odvíjal film. Čo všetko by sa tam dalo spraviť, ako by som to nazdobila....

Prvú akciu - tajnú oslavu Petra zorganizovala pre priateľa. Úspech sa dostavil. Nadšenie, ktoré sa zračilo v očiach hostí ju nakoplo v myšlienke pokračovať a čarovné miesto a jeho atmosféru ukázať ostatným. Majitelia pozemok odkúpili spoločne so 70-ročnou drevenou babičkou, ktorá si odžila svoje. V čaro projektu veria spoločne s tímom kvetinárstva Wolfert. Aj vďaka tejto súhre stodola dostala šancu omladnúť do krásy s gráciou, štýlom a prírodnou eleganciou.

Kto to všetko vyzdobí a pokosí trávnik?

O krásnu výzdobu stodoly sa stará tím Svadby v stodole a šikovní ľudia z Petrinho kvetinárstva. Šaty, do ktorých ju na akcie obliekajú, majú mnoho tvárí. Na svadbu, večierok, či oslavu vedia vyskladať jedinečnú atmosféru. Keď počasie neposlúcha, postaví sa šapitó stan a radostné oslavy môžu pokračovať. K dispozícii je i murovaný apartmán.

Stodola a jej okolie je v podstate holo priestor, čo má svoje výhody v tom, že každá jedna výzdoba môže byť jedinečná. Nie sme ničím limitovaní. Na druhej strane je to riadna fuška: vyšperkovať každé jedno zákutie. Výsledok však vždy stojí za to.

70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba! 

Práce trvajú aj niekoľko dní, keďže ide o ručnú prácu, kvetinové aranžmány, zdobenie. Výsledok vidíte v ohromení hostí, slzách dojatej nevesty, energie, ktorú ľudia vysielajú smerom k tvorcom.

Keď sedíme všetci zmorení, no ohromení krásou, ktorú sa nám opäť podarilo vytvoriť, je to pre mňa pocit maximálneho naplnenia a šťastia.

O výzdobu stodoly a okolia sa stará môj tím z kvetinárstva Wolfert a celý tím Svadby v stodole. Je nás dosť, a to preto, že ponúkame, či už pri svadbách, oslavách alebo večierkoch, celkový servis – od romantického altánku na obrad, dokonalej kvetinovej výzdoby, výzdoby tematickými doplnkami – s láskou a nadšením sa vždy vybláznime na všetkých tých drobných detailoch, ktoré tvoria ohromujúci celok.

Úprava záhrady spadá pod taktovku majiteľov. Pevnou rukou vládnu zeleni na pozemku a popritom si vychutnajú víkendový relax.

Neustále tu niečo kvitne. Majestátna vistéria sa obtáča okolo terasy, za ktorej oknami je apartmán pre novomanželov, spoza rohu na Vás vykúka hortenzia s levanduľou, o kúsok ďalej má miesto krásna plnokvetá anglická ruža, drevené pníky si tu tiež našli svoje miesta. Jednoducho nádhera. 

Má stodola srdce, či dušu? 

Hovorí sa, že dušu človeka môžeme zazrieť v jeho očiach. Dušu stodoly nájdeme v čare miesta a ľuďoch, ktorí veria vo výsledok, krásu okamihu, zmysel pre detail, húževnatú prácu a silu tvorivosti. Tep ich srdca bije jedným cieľom.

Srdcom by som asi nazvala ľudí, ktorí to tu majú pod palcom – či už majitelia priestoru, ktorí si aj napriek každodennej hektike dokážu pred odchodom do práce nájsť čas na rannú kávu na terase a stále sú rovnako vďační za svoje útulné miestečko, ľudia z Wolfert tímu, pre ktorých je vždy radosť pracovať v tomto priestore a všetkých, ktorí sa podieľajú na projekte  v stodole a stále vedia vidieť priestor inou optikou a prinášať nové jedinečné nápady.

70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

 Boli v začiatkoch pri realizácii nápadu chvíle kedy ste si povedali "Uffff, podarí sa to?"

Vždy sa nájdu chvíle kedy vás prepadnú pochybnosti. Náš tím je však úžasne vyskladaný. Máme permanentného frfloša a pochybovača, ktorý nás však drží v strehu. Nepoučiteľnú nositeľku ružových okuliarov, ktorá za každých okolností bojuje s realitou, Tabuľkové slečny, ktoré milujú dôslednosť, termíny a poriadok. Napriek tomu sa vždy s láskou utrhnú pri vymýšľaní nových tém na svadby.

Čím je  svadba alebo téma bláznivejšia, či netradičnejšia, tým je naša radosť väčšia. Veľakrát vidím na svojich nevestách ten vnútorný boj medzi ich vysnívanou svadbou a svadbou podľa predstáv blízkych. Vždy im radím aby si skúsili predstaviť, ako sa budú cítiť po svadbe. Nebudú ľutovať, že nemali na hlave namiesto závoja venček z lúčnych kvetov, že pretancovali noc v lodičkách, ktoré sa im nepáčili namiesto toho, aby tancovali bosé po tráve?

Svadba v stodole sa môže niesť v bodkovanom, swingovom, či prírodnom štýle. Ani štýl Alenky v Ríši divov nie je žiaden problém. Tím Svadby v stodole si vie poradiť s každým zadaním. Základom je láska k práci, radosť z projektu, spoločná motivácia a viera, že veci môžeme robiť aj inak. A áno, aj na Slovensku!

Drevená krása šarmantnej staručkej stodoly poskytuje priestor pre realizáciu rôznych nápadov.

70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

 Výzdoba vyčaruje nezabudnuteľnú atmosféru:  

70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

 70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

Partia šikovných ľudí, ktorí majú projekt pod palcom:

 70-ročná slovenská stodola mladne do krásy. Môže za to svadba!

Všetci vieme chytiť za jeden povraz a  riešiť akýkoľvek problém. Zatnúť sa a pracovať aj 24 hodín v kuse, ak je to potrebné, ale čo je najdôležitejšie, máme sa radi a veríme si.

Ich prácu môžete sledovať aj na FACEBOOKU.

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, Petra Wolfert

Styling & Planning: Svadba v stodole | www.svadbavstodole.com

Flowers, Nábytok a doplnky:Petra Wolfert | www.petrawolfert.com

Fotografie:

© Wildflowers | www.wildflowers.sk

© Peter&Veronika | www.peterandveronika.com

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon