Drevo môžete milovať aj v meste!

Drevo môžete milovať aj v meste!

Drevo je fasáda súčasnosti. Čoraz viac architektov sa prikláňa k mäkkosti dreveného obkladu domov, ktorý aspoň malým kúskom spája bývanie s krásou a silou prírody. Dnešné bývanie dáva drevu zelenú!

Drevo dostalo zelenú aj v tomto prípade. Dom, ktorý je integrovaný do historického predmestia Vilniusu, prináša nový druh kvality a estetickosti. Jeho štruktúra je v kontraste s okolitou architektúrou, ktorá je tvorená drevenými troskami pochádzajúcimi zo začiatku 20. storočia a obrovskými rezidenciami, ktoré skôr pripomínajú malé školy ako dom pre rodinu. Tento nadčasový dom, vynímajúci sa v obklopení borovicovým porastom, je pevným základom novej éry urbanistickej architektúry. 247 m2 bývania pre štvorčlennú rodinu je viac než dosť.

Zaujímavé prvky kruhových svetlíkov na streche terasy, ktorá zároveň tvorí aj balkón, sú inovatívnym a oživujúcim prvkom modernej architektúry. V spojení s hitom betónu dostáva nehnuteľnosť aj nádych industriálnosti. Ten sa v podobe betónovej stierky stropov prenáša aj do interiéru, no príjemné tóny bielej a jemných sivastých odtieňov s drevenými prvkami dodávajú bývaniu hravé teplo domova. Veľké presklené okná v každej izbe vnášajú do interiéru dostatok prirodzeného svetla a celkové doladenie interiéru je už len na majiteľoch.

Malo by drevo v takejto podobe úspech aj medzi nehnuteľnosťami na Slovensku?

Drevo môžete milovať aj v meste!Drevo môžete milovať aj v meste!Drevo môžete milovať aj v meste!Drevo môžete milovať aj v meste!Drevo môžete milovať aj v meste!Drevo môžete milovať aj v meste!Drevo môžete milovať aj v meste!Drevo môžete milovať aj v meste!

Drevo môžete milovať aj v meste!

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk, aketuriarchitektai.lt

Foto:  © Norbert Tukaj

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon