Tradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy Škandinávie

Tradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy Škandinávie

Do nádhernej severskej prírody dokonale zapadá tradičná architektúra. Krásu dreva, v podobe jednoduchého, no zároveň moderného zrubu, si vedia uctiť aj v krajine tisícich jazier.

Veľký rodinný drevený zrub so zvučným menom Villa Maria sa nachádza pri malom jazere, neďaleko hlavného mesta Fínska. Moderný zrub bol postavený tradičnými stavebnými metódami. Všetky brvná boli ručne vyrovnávané, brúsené a spájané pomocou špeciálnych škandinávskych výrezov v rohoch. Na výstavbu bolo použité takzvané "mŕtve" borovicové drevo, ktoré môže byť staré aj stovky rokov. Táto metóda je veľmi ojedinelá a drevo je častokrát dovážané až z Ruska.

Tradičná drevená stavba je svojim štýlom dotiahnutá do dokonalosti. Na 90 m2 nájdeme komfortné ubytovanie pre rodinu a samozrejme, vo fínskom zrube nesmie chýbať sauna. Srdce dreveného zrubu tvorí veľká obývačka, ktorá cez veľké okno ponúka výhľad priamo na jazero. Priestor kuchyne a obývačky oddeľujú kachle, ktoré sú tiež v škandinávskom štýle.

Dve oddelené spálne poskytujú maximálne súkromie a pohodlie, s upokojujúcim výhľadom na jazero a škandinávsku prírodu. Rustikálna drevená sauna je prístupná cez chodbu, ale aj samostatný vchod, vďaka čomu sa v zime môžu návštevníci schladiť rovno v snehu. Počas teplejších mesiacov je výhodou vonkajšie stolovanie na priestrannej terase alebo grilovanie v samostatnej chatke, kde je vstavaný murovaný krb. 

Neopakovateľný výhľad na krásu jedného z tisícich jazier Fínska môžete zažiť aj na vlastné oči. Villa Maria je dovolenkové ubytovanie pre milovníkov Škandinávie, ktorí milujú tradičnú architektúru v spojení s divokou prírodou.

Tradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy Škandinávie

Tradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy ŠkandinávieTradičný drevený zrub vám ukáže spojenie dreva a divokej krásy Škandinávie

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk

Foto: hawkhill.fi/en/cottages/villa-maria-en

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon