Byt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v ruke

Byt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v ruke

Zážitok z priestoru na najvyššom poschodí starého holandského kaštieľa? To nám ukáže krásne zrekonštruovaný byt, ktorý spája buržoáznu eleganciu s moderným dizajnom.

Po náročnej renovácii horného poschodia v historickej budove sa nakoniec podarilo to, čo bolo cieľom. Obnovenie tradičnej funkcie izieb moderne, efektívne a s estetickým zážitkom. Hlavná časť bytu je tvorená veľkým priestorom, ktorý v podstate spája priestor kuchyne a obývačky. Šikovnými minimalistickými stenami, ktoré zároveň spĺňajú funkciu úložného priestoru, boli tieto časti nenásilne oddelené. Svetlo tak preniká z oboch strán pozdĺž krásneho bieleho bytu, v ktorom vynikajú drevené detaily a retro nábytok.

Vysoký strop sa neobmedzene nesie celým priestorom, ktorému dáva nádych elegancie. Tehlový múr, odhalené betónové konštrukcie a pôvodný krb ostro kontrastujú s bielou farbou. Prierezom celého interiéru sa nesie nádych industriálnosti v podobe nerezových prvkov. Výsledkom je zážitok, ktorý spája ideály buržoázie zo začiatku 20. storočia s modernými technológiami a dizajnom súčasnosti. 

Byt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v rukeByt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v rukeByt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v rukeByt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v rukeByt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v ruke

Byt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v rukeByt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v rukeByt v holandskom kaštieli dokazuje, že stará buržoázia a moderná doba idú ruka v ruke

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk, globalarchitects.nl

Foto: ©Mirko Merchiori

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon