Tri vody Malinovo - rezidenčné bývanie úplne inak

Tri vody Malinovo - rezidenčné bývanie úplne inak

Len osem kilometrov od Bratislavy vyrastá nový rezidenčný komplex Tri vody Malinovo. Jeho atribúty, na rozdiel od iných lokalít v satelitoch hlavného mesta, sú úplne iné - krásna príroda, výborná dostupnosť a netradičné viladomy situované v okolí troch jazier. Prví obyvatelia sa sťahujú do svojich bytov už teraz, v októbri.

Zdroj: Tri vody Malinovo

"Veľmi dôležité bolo, že sme si hneď na začiatku stanovili, že sa všetok život rezortu sústredí do jedného bodu, ostrova obkoleseného tromi jazerami", hovorí developer Juraj Mészáros.

Tri vody sa už na prvý pohľad líšia od ostatných projektov v okolí Bratislavy a pripomínajú skôr zaujímavé formy bývania v tých najlepších lokalitách hlavného mesta. Mnohí developeri, ktorí stavali v okolí Bratislavy, sa zamerali len na nízku cenu. My sme v projekte skĺbili aj dizajn a zaujímavý štýl bývania. A naše ceny nie sú v porovnaní s inými projektmi vyššie. Hoci sa nejedná o centrum mesta, vytvárame zónu, kam sa ľudia budú radi vracať a žiť,“ zdôrazňuje Mészáros.

Výsledkom je zaujímavý komplex bývania tvorený 3- a 4-poschodovými viladomami, ktoré majú netradičné vlnovité fasády, byty veľké presklené okná s perfektným výhľadom na budúce centrum, park a vodu. „Chceli sme, aby si mohli majitelia vychutnávať výhľad na jazerá a zeleň. Aby tam nechodili len prespávať, ale aby si bývanie dokázali aj užiť. Voda má veľkú príťažlivú silu, kombinácia troch jazier a ostrova uprostred s nákupným a komunitným centrom má priniesť pocit malej oázy neďaleko od Bratislavy. A to je najväčšia pridaná hodnota projektu. Nevytvárame novú štvrť, ale úplne nový rezort“.

Zvlnená fasáda reflektuje blízkosť vody, park a zeleň zase tradičné hotelové záhrady v dovolenkových destináciách. V kombinácii s presklenými balkónmi to vytvára krásny vzdušný celok. Všetky byty vo viladome disponujú minimálne jedným balkónom, byty na prízemí majú vlastné predzáhradky a byty na najvyšších poschodiach zase veľkorysé terasy. Oproti tradičným „kockám“ konvenčného bývania ponúkajú aj vyššie stropy.

Tri vody Malinovo - rezidenčné bývanie úplne inakZdroj: Tri vody Malinovo

Centrom rezortu bude ostrov s polyfunkčným objektom. V obchodných priestoroch nájdu obyvatelia prevádzky so zameraním na mamičky s deťmi, beauty služby, kaviareň, reštauráciu, či malé nákupné centrum. „Celkový dobrý pocit z bývania by nebol kompletný, keby ľudia v okolí nenašli veci, ktoré k životu potrebujú a ktoré im zvyšujú určitý level komfortu. Plánujeme napríklad školský autobus, ktorý bude voziť deti do škôl v Bratislave. Jedno z jazier bude mať prívlastok kúpacie, bude to de facto prírodný bazén s filtráciou a so všetkým, čo k tomu patrí,“ konštatuje developer projektu.

Samotná lokalita je veľmi zaujímavá. Malinovo je dnes jedna z najobľúbenejších obcí v okolí Bratislavy. V priebehu niekoľkých rokov tu bude dostavaná diaľnica D4 napojená na obchvat Bratislavy s privádzačom v Moste pri Bratislave a tiež rýchlostná komunikácia R7. Tým sa rezort zapojí do všetkých diaľničných ciest, čo výrazne zrýchli dochádzanie za prácou do hlavného mesta.

„Zvýši sa tak hodnota investície do tohto projektu. Predpokladáme, že postupne sa obce Most pri Bratislave a Malinovo spoja do jedného prirodzeného celku a Tri vody sa stanú komunitným centrom tejto zóny. Práve ostrov s polyfunciou v strede tejto lokality môže byť novým miestom, kam budú radi chodiť relaxovať Malinovčania aj obyvatelia Mostu pri Bratislave. Investícia do kúpy nebytových priestorov v polyfunkčnom objekte tak môže byť veľmi zaujímavá, keďže o zákazníkov nebude núdza“, uzatvára developer Juraj Mészáros.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon