Slovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovania

Slovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovania

Drevodomy sa aj na Slovensku začínajú tešiť čoraz väčšej obľube a popularite. 

Drevo je krásny, prírodný materiál, ktorý má svoju neopakovateľnú a prirodzenú krásu, vôňu a atmosféru, vnáša do domu energiu prírody, vnímateľnú všetkými zmyslami. Je to osvedčený a generáciami preverený stavebný prvok s výbornými konštrukčným vlastnosťami. Ako stavebný materiál sa už aj na Slovensku čoraz častejšie používa nielen pri výstavbe rekreačných stavieb ale aj celoročne obývateľných domov.

Veľkou výhodou drevostavieb je krátka doba výstavby a možnosť realizácie aj v zimných mesiacoch. Jednou z najčastejších otázok ohľadne drevostavieb je otázka jej životnosti. Tá je porovnateľná so životnosťou murovanej stavby. Kvalita, komfort bývania aj samotná životnosť drevostavby je ovplyvnená kvalitou použitých materiálov, odbornosťou a precíznosťou spracovania všetkých detailov. Pri zabezpečení primeranej údržby je životnosť drevenej stavby niekoľko desaťročí, preto nie je problém vidieť 100 a viac ročné drevenice.

Drevostavby prešli svojím vývojom a dnes už ponúkajú kvalitné parametre v mnohých oblastiach: úspory energie, tepelná a zvuková ochrana, príjemná mikroklíma vďaka regulácii vlhkosti, stabilizáciu teploty, rýchlosť výstavby, precízne priemyselné či remeselné spracovanie, veľký výber riešení. Nezanedbateľná je aj výborná ekologická bilancia drevenej stavby, pretože pri výrobe, prevádzke a likvidácii budovy sa vyprodukuje menej CO2 ako dokáže strom počas svojho života pohltiť.

Slovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovania

Základným stavebným prvkom týchto drevostavieb je sušený zrubový profil zo škandinávskeho smreku alebo polárnej borovice spracovaný technológiou hrúbkového nadpájania. Táto technológia umožňuje využiť výbornú konštrukčnú kvalitu dreva a zároveň eliminuje jeho pracovanie. Tým vzniká kvalitnejší a stabilnejší zrub, ktorý spĺňa aj náročné požiadavky súčasnosti. Zrubová stena sa zvnútra dopĺňa izoláciou. Vnútorné obklady sú dôležitou súčasťou celej konštrukcie, keďže funkčne a esteticky dotvárajú celý interiér drevostavby. Najčastejšie sa na tento účel používa masívne drevo, aby sa zachoval prírodný charakter a vzhľad v súlade s konštrukciou stavby. Krásu dreva je možné podčiarknuť doplnením obkladov z prírodného kameňa, čím interiér získa výnimočnosť.

 Slovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovaniaSlovenské drevodomy oslavujú krásu dreva a zručnosť ekologického spracovania

Zdroj a foto: Drevotrend® Slovakia, www.drevenydom.sk

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon