Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!

Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!

Slovensko je kolískou mnohých inšpiratívnych projektov. Toto je jeden z nich. 

77 hodín, presne toľko trvala Tomášovi Némethyovi stavba tejto mobilnej chalúpky. Možno ju obývať v jarných až jesenných mesiacoch. Je pripravená na vnútorné dokončenie podľa želania nového majiteľa - natiahnutie rozvodov elektriny, vody, vnútorné zateplenie. Dajú sa v nej dorobiť priečky či umiestniť piecka. Budúcim majiteľom teda dokáže, aj napriek malým rozmerom, ponúknuť maximálny komfort.

Stavbe dreveničiek sa Tomáš venuje 3 roky. Inšpirovala ho k tomu predovšetkým jeho vášeň k drevu, vzťah k stavbám, ktoré dýchajú vôňou dreva, ako sám hovorí. Je samouk, k stavbe drevených domčekov ho nikdy nikto neviedol. "Drevo ma nabíja energiou, práca s drevom ma napĺňa šťastím a vytvorenie netradičnej stavby ma vnútorne uspokojuje."

Čo je obdivuhodné, dreveničky stavia len za pomoci ručného náradia. "V každom kúsku je ručná práca a možno aj to vdychuje mojim dreveničkám dušu."Krásne na celej jeho práci je aj to, že výrobky, ktoré nakupuje, pochádzajú takmer výlučne zo Slovenska. 

Jeho prvou drevenou stavbou bol domček pre deti, potom to už išlo samo. Drevené chalúpky začali naberať rozmery - zatiaľ najväčšou je práve mobilná drevenička. Tento projekt však rozhodne nebude jeho posledný. Už teraz chystá ďalší. " Chcem vytvoriť mini kostolík - inšpirovaný kostolíkom v dedinke Pomínovec. Zvonku bude vyzerať ako murovaný, ale bude to drevostavba."

Mobilná chalúpka je na predaj za 3500€. Už teraz sa teší na svojho nového majiteľa.

Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!Vášeň k drevu Slováka Tomáša Némethyho sa prevtelila do tejto rozprávkovej mobilnej chalúpky!

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, Tomáš Némethy

Diskusia

Podobné články

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

Veronika je z Prešova, býva v podnájme v Podunajských Biskupiciach a chcela by pre seba vlastné bývanie. Túži po staromestskom, zrekonštruovanom byte v širšom centre Bratislavy. Predstavuje si jeden a pol izbový, ale ideálne dvojizbový byt. Kúpu nehnuteľnosti vníma aj ako investíciu, keby ho raz chcela predať a ísť do väčšej nehnuteľnosti, nestratí na hodnote. Parkovanie zatiaľ nerieši a ocení, ak sa dostane do centra po svojich. Rozpočet má 250-...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon