Zruby zo slovenskej kuchyne chutia aj v zahraničí
V Nórsku, Rakúsku i Maďarsku stoja zruby, ktoré sú dielom šikovných Slovákov.
Ľubomír Pauliny sa stavbe zrubov venuje už viac ako 13 rokov. Jeho stavby už dávno nenájdete len na Slovensku. Sú rovnako žiadané aj v Česku, Rakúsku, Maďarsku, či dokonca ďalekom Nórsku. Práca s drevom, respektíve samotné drevo, to všetko ho fascinovalo už v mladosti, a tak sa do toho pustil na vlastnú päsť.
Jeho zruby sú výsledkom šikovnosti, dlhoročných skúseností a vášne: "To, čo môžem ponúknuť je kvalitne odvedená robota, profesionálny a zároveň ľudský prístup k zákazníkovi a hlavne vášeň pre to, čo robím."
Inšpiráciou sú mu predovšetkým ľudia: "Dôležitý je pre mňa najmä samotný zákazník a jeho predstavy o svojom budúcom domčeku. Viem, že momentálny trh ponúka vysoké ceny a preto som sa snažil nastaviť cenník výhodnejšie pre zákazníka."
Zaujímalo nás, za aký čas by dokázal postaviť zrub u nás doma: "Čas stavby zrubu je individuálny. Zrub musí schnúť - čím dlhšie ho necháme stáť neobývaný, tým kvalitnejšie sa v ňom v budúcnosti bude bývať. A, samozrejme, zaleží to aj od zákazníka. Výstavba skeletovej konštrukcie trvá približne 2 mesiace. Rekord stavby skeletu bol 25 dní. Šlo by však aj rýchlejšie."
Zdroj: www.staviamzruby.sk