Architektka Silvia dáva miestnostiam nový význam: Môže sa z chodby stať kúpeľňa?

Architektka Silvia dáva miestnostiam nový význam: Môže sa z chodby stať kúpeľňa?

Pozrite si jej zaujímavý návrh!

V najnovšej epizóde Nového bývania sme sa vrátili do Bratislavy, konkrétne do jej samotného historického centra, aby sme našli nový domov pre dvojicu záujemcov. Dominika a Jaro doteraz bývali v podnájme na Slavíne a radi by zostali v centre mesta, prípadne v jeho blízkom okolí. Najväčším splneným snom by pre nich bol byt v tehlovom dome s terasou. Hľadali sme spolu s nimi trojizbový byt s finančným stropom 180-tisíc eur. Na začiatku sme sa s nimi pozreli na Kamenné námestie a Vlado Voštinár sa odvážil vziať ich aj do Ružinova, kde však väčší problém ako samotná lokalita bola dispozícia bytu.

Architektka Silvia dáva miestnostiam nový význam: Môže sa z chodby stať kúpeľňa?

Napokon sme sa presunuli k Račianskemu mýtu. Tam sme ich oproti malým miestnostiam ružinovského bytu potešili veľkým priestorom. Aj tento byt má nielen svoje výhody, ale aj nevýhody, no tie prišla aspoň čiastočne kompenzovať architektka Silvia Brna. Tá sa podujala nielen dokončiť započatú prerábku, ale sa aj pohrať s rozložením priestoru. „Hlavným dôvodom, prečo som musela meniť dispozíciu, je, že tu máme dve izby, z ktorých jedna je priechodná. Ale keďže sú tu tri jadrá, byt nám dovolil meniť funkcie jednotlivých priestorov. Momentálne sa nachádzame v obývačke, kúpeľňu som premiestnila do chodby a spojila som ju s malou izbičkou,“hovorí architektka.
Silvia menila nielen dispozíciu, ale sa pohrala aj so zaujímavým zariadením priestoru. V spálni vytvorila príjemný priestor na sedenie pod oknom. Má to jeden malý háčik – keď spočítame sumu za rekonštrukciu s cenou bytu, prekročíme rozpočet Dominiky a Jara o 3000 eur. Rozhodnutie je už na nich. My vám pripomíname, že ďalšie zaujímavé ponuky na bývanie uvidíte v Novom bývaní už v nedeľu o 17:55 na TV JOJ!

Zdroj: Nové bývanie

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie patrí k najčastejším spôsobom nadobudnutia nehnuteľnosti. Dedič ju môže po smrti zosnulého vlastníka získať dvoma spôsobmi. Možnosti získania nehnuteľnosti a jej prevodu do osobného vlastníctva na základe výsledkov dedičského konania určuje platná legislatíva. Jej aktuálne znenie stanovuje dedičom aj povinnosti vyplývajúce z nadobudnutia majetku.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon