Aj vy si môžete dopriať vlastné bývanie

Kto by nechcel bývať vo vlastnom? V priestrannom a slnečnom byte na dobrej adrese, či v  rodinnom dome na pokojnom vidieku v blízkosti prírody. Alebo, kto by si nechcel svoje už existujúce bývanie zmodernizovať a upraviť presne podľa vlastných predstáv?

Kto by nechcel bývať vo vlastnom? Je zrejmé, že rozhodnutie sa pre kúpu alebo výstavbu nového bývania je podmienené nielen výberom nehnuteľnosti, ale tiež správnou voľbou spôsobu financovania. Zvyčajne je to najväčšia investícia v živote, a preto si zaslúži maximálnu pozornosť. Pozrime sa preto na aktuálnu úverovú ponuku Prvej stavebnej sporiteľne, ktorá je jednou z najlepších na slovenskom bankovom trhu. Hovoríme o úveroch určených na kúpu bytu alebo výstavbu rodinného domu, prípadne na ich obnovu či rekonštrukciu.

Najväčšia a najúspešnejšia stavebná sporiteľňa u nás v súčasnosti prináša ľuďom, ktorí potrebujú financovať bývanie, úvery s mimoriadne výhodnými podmienkami. Tomu, kto si sporí na svojom účte stavebného sporenia, poskytne až do 50 000 € bez založenia požičaných prostriedkov nehnuteľnosťou v prospech banky. Je to viac, ako by vám za týchto podmienok poskytol ktokoľvek iný. To ale nie je všetko. Na svoj úver získate priaznivú úrokovú sadzbu a dlhú dobu splatnosti – až 30 rokov. Výsledkom kombinácie týchto skutočností je, že mesačná splátka vášho úveru bude naozaj nízka, a teda, že si ho môžu dovoliť aj ľudia s nižšími príjmami. Vy však ušetríte nielen na splátkach, ale aj na poplatkoch – za znalecký posudok, dodatočné poisťovanie nehnuteľnosti aj za vklad do katastra nehnuteľností. S úverom bez založenia nehnuteľnosti sa vás všetky tieto povinnosti jednoducho netýkajú.

Možno namietate, že nie ste sporiacim klientom Prvej stavebnej sporiteľne. Nevadí. Ak ste niekedy zodpovedne splácali, alebo ešte splácate nejaký úver, PSS, a. s., vám bez zakladania úveru nehnuteľnosťou poskytne prostriedky až do výšky 45 000 €. A ak nesporíte, ani ste nikdy nič nesplácali, teda ste pre banku neznámy klient, za rovnakých podmienok môžete mať financie na svoje bývanie do 15 000 €. Dodáme len, že tento úver sa naj- častejšie využíva na rekonštrukciu bývania alebo na dofinancovanie hypotekárneho úveru, ktorý dnes už pravdepodobne nedostanete v plnej cene nehnuteľnosti.

Môže sa stať, že budete potrebovať viac prostriedkov ako spomenutých 50 000 €. V tom prípade vám odporúčame úver zabezpečený rodinným domom, bytom, stavebným pozemkom, alebo hoci aj kupovanou nehnuteľnosťou. Získate ho s ešte výhodnejšou úrokovou sadzbou ako ten predchádzajúci. Prvá stavebná sporiteľňa vám prostredníctvom neho poskytne prostriedky až do 170 000 €. Manželom alebo životným partnerom dokonca dvojnásobok, teda do 340 000 €. Financie do výšky 90 % z úveru banka uvoľní krátko po podpise úverovej zmluvy, aby klient mohol čo najskôr začať uskutočňovať svoje zámery s novým bývaním. Zvyšok PSS, a. s., poskytne po zdokladovaní účelu ich využitia.

A ešte jedna rada pre tých, ktorým po výstavbe, kúpe alebo obnove bývania budú chýbať peniaze na jeho zariadenie novým nábytkom či modernou elektronikou. V tom prípade môžete siahnuť po úvere na zariadenie domácnosti do výšky 7 000 €, s priaznivou a nemennou úrokovou sadzbou počas celej doby splácania. Ani tento úver netreba zakladať nehnuteľnosťou a dokonca nemusíte banke predkladať ani bločky či faktúry.

Ďalšie informácie vám ochotne a bezplatne poskytnú obchodní zástupcovia Prvej stavebnej sporiteľne. Stretnú sa s vami kedykoľvek a kdekoľvek. Ich zoznam nájdete na www.pss.sk, alebo zavolajte na číslo 02/58 55 58 55.

Koľko vám požičiame bez založenia nehnuteľnosti

  • do 50 000 € – pre sporiaceho klienta 
  • do 45 000 € – pre klienta, ktorý zodpovedne spláca alebo už splatil iný úver
  • do 15 000 € – aj pre úplne nového klienta
  • do 7 000 € – úver na zariadenie domácnosti 

Nezabudnite na poistenie

Obchodní zástupcovia PSS, a. s., vám na požiadanie sprostredkujú aj:

  • poistenie úveru 
  • poistenie domu či bytu
  • poistenie domácnosti
  • kapitálové životné poistenie
  • pohrebné poistenie

Zdroj: PSS

Diskusia

Podobné články

Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Tvorcovia aparthotela Lesní stráně sa veľmi príhodne zamerali na vytváranie inej, ako dobre zažitej atmosféry bežných dní. Koncept rekreačného zariadenia z portfólia spoločnosti DOMOPLAN vystavali na dobrom základe. Je ním miesto, sľubujúce dovolenkové zážitky, kľudné, obklopené prírodou a pritom uložené v blízkosti lyžiarskeho strediska. 

...
S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

Náležitú podobu, hodnú svojho umiestnenia, by mala získať ďalšia dlhodobo nevyužívaná plocha situovaná v centrálnej polohe hlavného mesta. Projekt Florian Residence z portfólia Alto Real Estate bol naplánovaný v blízkosti pomerne veľkolepých stavieb. Jedným z reprezentantov je napríklad výrazný komplex Národnej banky Slovenska, priamo vedľa ktorého boli rozbehnuté stavebné práce na prvej rezidenčnej etape so 73 bytmi.

...
Novodobé útočiská: Príklady slovenskej rekreačnej architektúry

Novodobé útočiská: Príklady slovenskej rekreačnej architektúry

Nedávny článok o projekte Apartmány Filipovice zobrazil príklad aktuálnych náhľadov na rekreačné nehnuteľnosti v susedných Čechách. Nižšie uvádzame niekoľko zástupcov, ktorí tentokrát prezentujú domáce prístupy k tvorbe súčasnej dovolenkovej architektúry. Výber zahŕňa diela vychádzajúce z možno bežnejších ľúbivých riešení, ale zároveň i pokus o vybočenie z koľají osvedčenej estetiky.

...
Posun správnym smerom, štvrť Bory získa mestskejšiu podobu

Posun správnym smerom, štvrť Bory získa mestskejšiu podobu

Projekt Bory sa na začiatku uviedol predovšetkým ako obchodná zóna. Developer Penta Real Estate však už priebežne komunikoval záujem na vytvorení plnohodnotnej a mestskej štvrte. K zamýšľanému charakteru má významne prispieť plánovaný živý bulvár, rozširujúca sa vybavenosť situovaná na strategických miestach a v neposlednom rade zlepšenie spojenia s ostatnými časťami Bratislavy, aj prostredníctvom električky.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon