Chcete spojiť obývačkou s kuchyňou? Poradíme vám ako na to

Chcete spojiť obývačkou s kuchyňou? Poradíme vám ako na to

Inšpirujte sa osvedčenými radami odborníkov.

Byt snov. Každý, kto vlastní nehnuteľnosť, si ju rád prerába podľa vlastných predstáv. Častokrát sú ale vysnívané ideály odlišné od reality. Niekto chce väčšiu kuchyňu, iný zbúrať nejakú tú priečku, ďalší chce mať priestrannejšiu niektorú miestnosť. Všetci majú jedno spoločné - mať ten svoj domov ideálny.

V relácii Nové bývanie Dizajn dostali odborníci za úlohu obývačku s jedálňou. Platí ale staré známe, jednoducho sa povie, ťažšie sa urobí. Pri tejto prerábke musí bytový dizajnér Michal Skraka vybúrať jednu priečku. "Čo sa týka stavebných úprav, tak vybúranie tej steny je najväčší oriešok. Bude sa robiť ale aj elektrika a maľovať," prezrádza.

Chcete spojiť obývačkou s kuchyňou? Poradíme vám ako na toZdroj: Nové bývanie Dizajn

Otázkou znie, ako vybúrať priečku v byte, ktorý je súčasťou domu. Najprv treba osloviť statika, ktorý určí, či stena je alebo nie je nosná. "V tomto prípade nosná nebola, takže stena ísť preč môže. Dal nám na to aj posudok," hovorí.

Ďalšou neľahkou úlohou je zazvoniť každému jednému susedovi, aby dal súhlas na odstránenie priečky. Keď máte v rukách papier s podpismi, musíte zájsť na príslušný stavebný úrad. "A ten má tridsať dní na to, aby sa vyjadril," dodáva odborník. Až so všetkými súhlasmi a povoleniami v rukách sa môžete s čistým svedomím pustiť do búrania priečky.

Zdroj: Nové bývanie Dizajn

Diskusia

Podobné články

Zateplením domu viete ušetriť až 65 percent nákladov

Zateplením domu viete ušetriť až 65 percent nákladov

Zateplenie domu prináša mnoho výhod – okrem ušetrených nákladov na energie aj ochranu pred vznikom plesní a celkovo zvyšuje kvalitu bývania. Dokážeme si fasádu či strechu domu zatepliť aj sami? Aké izolačné materiály použiť a na čo si dať pri zatepľovaní nášho domu pozor? Na tieto otázky odpovedal v podcaste portálu Nehnutelnosti.sk aplikačný manažér spoločnosti Knauf Insulation Vladimír Beňo.

...
Podcast: Ako si zabezpečiť svoj dôchodok vďaka investovaniu

Podcast: Ako si zabezpečiť svoj dôchodok vďaka investovaniu

Banky nám často ponúkajú mnoho produktov – či už rôzne sporenia alebo životné poistenia. Ako sa v nich ale vyznať? A oplatí sa nám sporiť aj na dôchodok alebo sa stačí spoliehať v tejto oblasti na štát? A ako si môžeme lepšie zhodnotiť naše financie alebo sa čo najrýchlejšie zbaviť hypotéky. Na všetky tieto otázky dostanete odpovede v podcaste portálu Nehnuteľnosti.sk s generálnym riaditeľom spoločnosti Finax Jurajom Hrbatým.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon