Prevedieme vás luxusným domom na strome

Prevedieme vás luxusným domom na strome

Guy Mallinson, londýnsky dizajnér a majiteľ, vás prevedie domom v korunách stromov. Nachádza sa v anglickom Dorsete a projektoval ho spolu s Keithom Brownlieom, uznávaným architektom mostov.  

Dom bol postavený ako miesto pre útek od rušného mestského života. Je kombináciou udržateľného remeselného spracovania a interiéru päťhviezdičkových hotelov. Nechýba tu sauna, medená vaňa, či otočný krb. Na terase je pec na pizzu, stromová sprcha, hojdacia sieť, vírivka a z domu sa dostanete po šmýkačke. Jednoducho sen.

Dom je postavený na pilótoch a stĺpoch, takže sa nejedná o domček na strome v pravom zmysle slova. Bol to ale zámer, stromy by nemuseli vydržať veľkú záťaž a samotnému Guyovi ide o ochranu lesa.

Na dome pracovalo dvadsať najlepších remeselníkov, vrátane troch Guyových detí. Celé dokončenie trvalo asi 5 mesiacov a jeho hodnota je približne 180 000 €. Guy organizuje semináre a kurzy kde učí ľudí pracovať s drevom tak, aby sa s ním zaobchádzalo hospodárne a myslelo sa na jeho obnoviteľnosť.

Domček sa dá prenajať na jednu alebo viac nocí. V romantickom lesnom prostredí sa už uskutočnilo niekoľko žiadostí o ruku. Pre hostí je otvorený od augusta 2016 a stále je rezervovaný na niekoľko mesiacov vopred.

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, YouTube

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon