Zmeny v cenách bytov? Reaguje realitná kancelária HERRYS

Zmeny v cenách bytov? Reaguje realitná kancelária HERRYS

Súčasná pandémia zmenila život na celom svete. Ku každodenne diskutovaným témam patria ekonomické dôsledky opatrení, prijatých za účelom udržania kontroly nad šírením koronavírusu.

Rôzne predpovede sa objavujú aj v súvislosti s ďalším vývojom na realitnom trhu. Bývanie predstavuje jednu zo základných potrieb, aktuality ohľadom cien nehnuteľností prirodzene spadajú do okruhu zaujímavých informácií. 

nraaNový Ružinov; Zdroj: CZ Slovakia, a.s.

S otázkou ako dnešný komplikovaný stav ovplyvňuje cenotvorbu bytov a tiež samotný chod predaja sme sa obrátili na známu realitnú kanceláriu HERRYS. Momentálne ponúka tri rezidenčné developerské projekty v Bratislave, Nový Ružinov v mestskej časti Ružinov, Pod Vinicou na území Nového Mesta a Byty Bystrická 2. etapa v Devínskej Novej Vsi.

V skratke možno povedať, že znižovanie cien predávaných nehnuteľností v ich portfóliu zatiaľ nepredpokladajú.

„Čo sa týka corona krízy, samozrejme aj my sme zaznamenali výrazný prepad v počte dopytov o nové nehnuteľnosti, ale už od druhej polovice apríla sa počty zvyšovali. Nakoľko je momentálne veľmi nízka ponuka bytov v Bratislave a dopyt ju stále prevyšuje, nepredpokladáme znižovanie cien nehnuteľností. Situácii sme sa rýchlo prispôsobili, predajcovia fungovali nepretržite či už e-mailom, telefonicky, prípadne sme využívali online stretnutia s klientmi prostredníctvom aplikácií Microsoft Teams alebo Skype. Momentálne už máme kanceláriu opätovne otvorenú a aj klienti chodia osobne na stretnutia,“ uvádza projektová manažérka realitnej kancelárie HERRYS, Mgr. Linda Filová.

 

nrb
Nový Ružinov - vzorový byt; Zdroj: CZ Slovakia, a.s.

Nový Ružinov

Za kompletne novou obytnou štvrťou stojí developer CZ Slovakia, a.s.. HERRYS v rámci nej spúšťa predaj ďalšej etapy zahŕňajúcej 5 bytových domov, pričom má ísť o najprémiovejšiu časť projektu. Na trh prinesie celkovo 158 bytov a apartmánovov s prekrytými pobytovými terasami na viacerých podlažiach, skladbu tvoria jedno až štvorizbové jednotky. 

Už o predchádzajúce fázy projektu bol zaznamenaný výborný záujem. Všetky jednotky boli vypredané ešte pred kolaudáciou a v realitnej kancelárii panuje dôvera, že sa situácia zopakuje. Ceny sú na úrovni obdobia spred tohtoročného marca.

nrNový Ružinov; Zdroj: CZ Slovakia, a.s.

nraNový Ružinov; Zdroj: CZ Slovakia, a.s.

 

Pod Vinicou

Projekt developera Arca Capital v lokalite Biely Kríž komunikovaný ako rodinné bývanie pozostáva zo 6 bytových domov s maximálne 5 nadzemnými podlažiami. Pre vypuknutím pandémie bol predaj naozaj slušný, ceny sa z dôvodu veľkého dopytu dokonca niekoľkokrát navyšovali. Najvýraznejší záujem bol zaznamenaný o troj- a štvorizbové jednotky. 

Do konca kolaudácie v roku 2021 sa predpokladá, že budú všetky byty vypredané, už dnes má 123 z celkového počtu 157 svojich majiteľov. Znižovanie cien sa teda neplánuje. 

pvPod Vinicou; Zdroj: Arca Capital

pvaPod Vinicou; Zdroj: Arca Capital

 

Byty Bystrická 2. etapa

V Bytovom dome spoločnosti Byty Opletalova s. r. o. je navrhnutých 36 bytov, ku všetkým prislúchajú terasy, lodžie alebo predzáhradky. K výhodám projektu sa počíta uzatvorená relaxačná zóna so zeleňou, detským ihriskom, lavičkami a exteriérovým fitness.

Odovzdávanie priestorov sa odhaduje na konci roka 2021. Z ponuky zostali voľné len tri byty, vzhľadom na túto skutočnosť sa znižovanie cien rovnako nepredpokladá.

bbByty Bystrická 2; Zdroj: Byty Opletalova s. r. o.

bbaByty Bystrická 2; Zdroj: Byty Opletalova s. r. o.

 

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Dovolenka na Slovensku - výber rezortov 2. Od Donovál po Tatranskú Lomnicu

Vlastné kancelárie ako dôkaz kvality poskytovaných služieb

Hromadná práca z domu, bude mať tento „pokus“ dopady?

 

Zdroj: Novostavby.sk, HERRYS

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon