V Dubaji bude biť Srdce Európy

V Dubaji bude biť Srdce Európy

V emiráte známom prevratnými stavebnými nápadmi sa pracuje na ďalšom unikátnom projekte. Tentoraz sa jedná o luxusný rezort pre tisíce návštevníkov, ktorí sa budú môcť vďaka jeho návšteve preniesť na starý kontinent.

Zdroj: heartofeurope.ae

To naj z Európy priamo v Dubaji

Možnosť ocitnúť sa vo vybraných európskych destináciách priamo v Dubaji umožní turistom Srdce Európy. Projekt, aký zatiaľ nemá nikde vo svete obdobu, postupne realizujú na umelo vytvorených ostrovoch zhruba 4 kilometre od dubajského pobrežia. Každý z ostrovov má byť zariadený v štýle vybraného európskeho regiónu, pričom okrem architektúry typickej pre dané miesta bude sprevádzaný aj gastronómiou a kultúrnymi tradíciami vybranej destinácie.Zdroj: propsearch.ae

6 ostrovov tvoriacich Srdce Európy:

- Benátky

- Švédsko

- Nemecko

- Petrohrad

- Švajčiarsko

- Stredná EurópaZdroj: heartofeurope.ae

Rezort až pre 16 000 návštevníkov

Šestica ostrovov na morskej hladine bude spolu vytvárať obrovský komplex pre tisícky ľudí. Podľa predbežných plánov v ňom má byť až 13 veľkých hotelov, resp. rezortov, v ktorých sa ubytuje naraz okolo 16 000 hostí. Tým budú k dispozícii nadštandardne vybavené apartmány zariadené v štýle kultúry typickej pre európsky región, v ktorého duchu bude vybraný ostrov vybudovaný.Zdroj: propsearch.ae

Kedy sa budú môcť prví hostia na „európskych“ ostrovoch ubytovávať, to zatiaľ známe nie je. Prvotný zámer rátal s otvorením rezortu v roku 2020, no vzhľadom na aktuálny stav výstavby je kolaudácia v tomto roku otázna. Stavebné práce však pokračujú ďalej a rezort naberá čoraz väčšie kontúry, takže Srdce Európy by mohlo začať v Dubaji biť do niekoľkých mesiacov. 

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: heartofeurope.ae

Zdroj foto: heartofeurope.ae, propsearch.ae

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon