Králi grilovačiek: tieto záhradné grily posúvajú barbecue na najvyššiu úroveň

Králi grilovačiek: tieto záhradné grily posúvajú barbecue na najvyššiu úroveň

Len málo vecí vám zaručí takú prestíž, ako kvalitne ugrilovaný šťavnatý steak. Lacné záhradné grily však majú zdroje tepla a povrchy nerovnomerné, nespoľahlivé a neefektívne. Ak chcete povýšiť vaše kuchárske barbecue umenie na profesionálnu úroveň, inšpirujte sa týmito svetovými kúskami.

1. Hestan Outdoor

Hestan prevrátil tradičný gril hore nohami: ich outdoorové grily majú pod kapotou keramický infračervený horák. S tepelnými zdrojmi pod aj nad mriežkou môžete opaľovať, grilovať a dokončovať svoje mäso ako v profesionálnom „salamander“ grile. Veko má pružinové pánty, ktoré ho udržiavajú na mieste, nech je otvorený v akomkoľvek uhle a „reflektory“ aktivované pohybom osvetľujú varnú zónu na neskoré večerné alebo skoré ranné grilovanie. Všetky modely sú k dispozícii v 12 farbách, čo prinesie na vašu terasu tropický šmrnc.

Zdroj: Hestan

2. Komodo Serious Big Bad

Grily v štýle kamado sú keramické kupolovité pece obľúbené v Japonsku, ktoré u nás zdomestikovala firma Big Green Egg. Nádoby sú pevne uzavreté, vďaka čomu sú ideálne na presnú reguláciu prietoku vzduchu a teploty. „Vážne veľké zlé Komodo“ je podobné obriemu vajcu, ktoré akoby zniesla Godzilla. Tento gril má šírku 107 cm a hĺbku 56 cm, takže sa doňho zmestí aj celé prasiatko. Komodo obsahuje tri úrovne mriežok a kôš na drevené uhlie, takže môžete variť pri rôznych teplotách vo viacerých zónach.

Zdroj: Komodo Kamado

3. American Muscle Grill

O tomto grile sa vraví, že je to Ford Mustang záhradných grilov. Pochádza z USA a je vylepšený horákmi s výkonom viac ako 110 000 BTU a schopnosťou zrýchliť z nuly na 350 stupňov za dve minúty. Gril nie je obmedzený na plyn, v skutočnosti dokáže spáliť každý druh paliva - uhlie, drevo či propán, a akúkoľvek ich kombináciu. Modré LED diódy osvetľujú gombíky a predný kryt, ktorý pripomína mriežku chladiča automobilu. Jediné, čo chýba, je spojler...

Zdroj: American Muscle Grill

4. Kalamazoo Gaucho

S týmto grilom na drevo prinesiete svojim hosťom divadlo v štýle argentínskeho Asada. Má pripojené pôsobivé 76-centimetrové ovládacie koleso, ktoré otáčate, aby ste zvýšili a znížili platňu na oheň. Rošty majú vertikálny rozsah 70 cm, čo zaručuje precízne pečenie. Plynové horáky sa vypeckujú za menej ako päť minút. Súčasťou Gaucha je motorizovaný vstavaný ražeň, ktorý je dostatočne robustný na to, aby udržal pri pečení aj celé zviera. Môže sa používať súčasne s grilom. Ak k jedálenskému stolu pridáte pár fliaš Malbecu, umelecký zážitok je zaručený.

Zdroj: Kalamazoo

5. Fire Magic

Ako vieme, gril, ktorý sa neustále otvára, pečie veľmi pomaly. Fire Magic vyriešil problém netrpezlivého majstra grilu pomocou okna Magic View Window, tepelne odolného keramického skla zabudovaného priamo do kapoty. Priehľadný otvor vám umožní nahliadnuť na všetko, čo sa vnútri deje bez straty teplotného profilu. Okno je dokonca navrhnuté tak, aby umožňovalo priechod prirodzeného vzduchu, ktorý vytláča dym a mastnotu.  

Zdroj: Fire Magic

6. Lynx Sedona

Plyn, drevo a drevené uhlie môžu byť nepredvídateľné. Okolo grilovacej plochy sa môžu vytvárať horúce a studené miesta, čo vytvára nerovnomerné časy a povrchy pečenia. Grily Sedona odstraňujú nepresné odhady. Jedna tretina roštov je umiestnená nad výkonným infračerveným horákom, zatiaľ čo ostatné sú vysunuté nad radmi rozpálených keramických brikiet, ktoré simulujú skutočné uhlie. Tieto biele bloky zadržiavajú teplo a odpudzujú mastnotu, takže keď na ne odkvapkáva počas varenia, vracajú arómu a chuť do mäsa nad nimi. Brikety aj infračervené zdroje umelého tepla sú navrhnuté tak, aby boli konzistentné, ľahko monitorovateľné a vydržali vám na celý život.

Zdroj: lynxgrills.com

7. Everdure Hub II

Pečenie s uhlím nie je len užitočné, je to aj zábava. Heston Blumenthal, dizajnér Everdure Hub II, navrhol tento high-tech zázrak pre hravú náladu. Gril na drevené uhlie má zapaľovanie pomocou gombíka v štýle plynového grilu, takže sa nemusíte paprať so zápalnými chemikáliami. Je pripravený na varenie za 10 minút a jeho chrómové mriežky majú dlhé držadlá, ktoré zostávajú chladné na dotyk, takže ich môžete vyklopiť nahor, vytlačiť uhlie na stranu a počas pečenia vytvárať viac varných zón. Integrovaný zasúvateľný ražeň, ktorý zvládne aj mäso a zviery veľkých rozmerov, dodáva modernému dizajnu stredoveký nádych.

Zdroj: Everdure

Zdroj: robbreport.com

Zdroj foto: Hestan, Komodo Kamado, American Muscle Grill, Fire Magic, lynxgrills.com, Everdure

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon