Ako si znížiť mesačné splátky

Ako si znížiť mesačné splátky

Rok 2020 je pre nás skúškou, nielen čo sa týka fyzického a psychického zdravia, ale aj finančnej stability. Viac ako tretina ľudí očakáva, že sa ich situácia v budúcnosti zhorší, a preto plánujú obmedziť svoju spotrebu. Ušetriť sa však dá aj znížením mesačných splátok a vytvorením si finančného vankúša do budúcnosti.

Znížiť si splátky každý mesiac o niekoľko desiatok až stoviek eur na hypotéke je dnes oveľa aktuálnejšie. Jednou z možností, ako sa vysporiadať so zhoršujúcou sa finančnou situáciou, je refinancovanie úveru na bývanie. Priemerná úroková sadzba pre úvery na bývanie za prvý štvrťrok 2020 bola na úrovni 1,66 % p.a.. Pri takejto sadzbe a úvere vo výške 100-tisíc eur klient zaplatí mesačne 352 eur. Refinancovaním tohto úveru so sadzbou 0,5 % p.a. by si znížil mesačnú splátku na 299 eur. Ušetril by tak viac ako 50 eur každý mesiac, čo nie je málo.

Vďaka ušetreným peniazom je možné vytvoriť si napríklad finančný vankúš. Ten sa môže zísť na zvládnutie prípadných negatívnych životných udalostí podobne, ako sa to stalo na jar tohto roka. Pandémia koronavírusu totiž ukázala, aké je dôležité mať našetrené peniaze, ktorými sa dajú vykryť krátkodobé výpadky príjmov.  Odporúča sa mať odložené bokom aspoň úspory vo výške polročných nákladov.

To, že má refinancovanie úverov na bývanie svoj zmysel a rodinnému rozpočtu prináša citeľnú úľavu, potvrdzuje aj záujem o refinančné hypotéky. Tie predstavujú približne polovicu z poskytnutých hypoték v Poštovej banke. „Je vhodné využiť ho v prípade, ak chce klient znížiť svoju splátku, alebo potrebuje financie navyše a preto si chce navýšiť úver,“ vysvetľuje Lýdia Žáčková, hovorkyňa Poštovej banky.

Pandémia a s ňou spojené obmedzenia mali negatívny dopad na finančnú situáciu Slovákov. „Preto sme sa rozhodli ponechať  našu ponuku na úver na bývanie stále so sadzbou už od 0,5 % ročne, čo je dlhodobo najlepší úrok na trhu. Navyše, hypotéku aj naďalej ponúkame bez poplatku za poskytnutie,“ konštatuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Banka si nevyžaduje ani nový znalecký posudok, ak nie je doterajší starší ako päť rokov.

Podrobnosti o najvýhodnejšom úvere na bývanie získate : https://www.postovabanka.sk/hypoteka

PR článok

Diskusia

Podobné články

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon