Čistá fasáda vďaka revolučnej metóde

Čistá fasáda vďaka revolučnej metóde

Znečistená fasáda dokáže pokaziť celkový dojem nielen z domu alebo bytovky, ale aj z okolia. Pritom si mnohí z nás ani neuvedomujú, že znečistená fasáda nie je iba estetickým problémom, ale predovšetkým zdravotným. Usadeniny plesní, machov, lišajníkov, peľu a prachu môžu spôsobovať krátkodobé i dlhodobé zdravotné ťažkosti, ktoré by sme nečistej fasáde ani nepripisovali. Našťastie existuje inovatívny spôsob, ako si dať fasádu vyčistiť efektívne aj bez použitia vysokotlakových čističov.

Tento spôsob vyvinula slovenská firma Bomba fasáda. Práve jej revolučná ekologická kontaktná metóda čistenia je dva kroky pred tradičným čistením fasád.

Eko je lepšie ako chémia

Väčšina firiem používa na čistenie fasád silné chemické prípravky. Sú špeciálne vyvinuté na odstránenie škodlivých parazitov, ktoré sa na fasáde nachádzajú. Zároveň však ich agresívne zložky prenikajú aj hlbšie do stien a do interiéru budov. Dostávajú sa tak do vzduchu, ktorý dýchame.

Bomba fasádaZdroj: Promiseo

Spoločnosť Bomba fasáda preto vyvinula 100 % rozložiteľný ekologický roztok, ktorý odstraňuje všetky nečistoty rovnako efektívne ako zaužívané prostriedky, no zároveň plní aj ďalšie funkcie, ktoré sú pri čistení “chémiou” rozložené do viacerých krokov. Jednou zo základných zložiek sú totiž aj soľné emulzie, ktoré sa po odparení vody premenia na prirodzený konzervant. Preto už nie je potrebné aplikovať penetračný náter, ktorý znižuje priepustnosť vzduchu vo fasáde.

Bez vysokotlakových čističov

Použitie chemických prípravkov ide v súčasnosti ruka v ruke s ich aplikáciou vysokotlakovými čističmi. Ich používanie so sebou prináša technické i estetické riziká, ktoré by nám možno ani nenapadli. Silný tlak totiž môže narušiť povrch čistenej fasády. Následne sa prostriedok i voda, ktorými sa fasáda čistí, dostanú do vzniknutých prasklín a stanú sa živnou pôdou pre rôzne plesne a ďalšie mikroorganizmy, proti ktorým je v prvom rade čistenie namierené.

Bomba fasádaZdroj: Promiseo

Vysokotlakové čistenie má zároveň aj ekonomickú nevýhodu - spotrebúva totiž obrovské množstvo vody a energie, ktoré sú čerpané zo zdrojov majiteľa čistenej budovy. Väčšina firiem pri naceňovaní svojich služieb uvádza túto položku ako skrytý náklad, ktorý cenu za samotné čistenie značne navýši. Navyše, obrovské množstvo vody zmiešané s chemikáliou steká po stene do zeme, čím škodí životnému prostrediu.

Iba valčekmi a štetcami

Bomba fasáda preto svoj roztok nanáša iba použitím valčekov a štetcov. Takáto kontaktná metóda v kombinácii s použitím vysokozdvižných plošín zaručuje, že zamestnanci majú čistenú plochu priamo pred sebou, a tak dokážu efektívne pokryť každý jej milimeter.

Bomba fasádaZdroj: Promiseo

Bezplatná ukážka kdekoľvek na celom Slovensku

Napriek tomu, že je táto metóda čistenia novinkou, stihla si vďaka férovému prístupu spoločnosti získať mnoho priaznivcov. Bomba fasáda sa hrdí svojou rýchlou odpoveďou na dopyt a do 48 hodín je schopná poskytnúť bezplatnú ukážku kdekoľvek na Slovensku. Jej výsledky sú viditeľné už do 15 minút, pričom zamestnanci sú ochotní odpovedať na akékoľvek otázky týkajúce sa čistenia.

Ak ste zhodnotili, že aj vašej fasáde sa zíde kvalitné a zdraviu nezávadné čistenie, môžete spoločnosť kontaktovať na jej oficiálnej stránke.

PR Článok 

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie patrí k najčastejším spôsobom nadobudnutia nehnuteľnosti. Dedič ju môže po smrti zosnulého vlastníka získať dvoma spôsobmi. Možnosti získania nehnuteľnosti a jej prevodu do osobného vlastníctva na základe výsledkov dedičského konania určuje platná legislatíva. Jej aktuálne znenie stanovuje dedičom aj povinnosti vyplývajúce z nadobudnutia majetku.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon