9 nápadov, ako urobiť záhradu zábavnou pre deti každého veku

9 nápadov, ako urobiť záhradu zábavnou pre deti každého veku

Hľadáte spôsoby, ako zabaviť deti na dvore? Nechajte sa inšpirovať týmito 9 nápadmi. Svojou kreativitou ich môžete aj rozvinúť, aj tá najmenšia aktivita sa dá vylepšiť, aby bola zábavnejšia pre škôlkara či tínedžera.

1. Divoký svet v kvetináči

Prečo by v jednom kvetináči nemohol byť Jurský park? Stačí pár menších rastliniek, kamienkov či konárikov a súboj dinosaurov sa hneď stane autentickejší! Navyše, určite doňho zapadnú aj superhrdinovia či lego figúrky.

Dizajn: Simon Orchard Garden Design, Hampshire, Veľká Británia, zdroj houzz.com.au

2. Lezecká stena pre deti

Lezecké steny pre deti sú bezpečné a kreatívne atrakcie, ktoré pomáhajú zdokonaľovať zrakovo - pohybovú koordináciu detí. Originálne farebné lezecké kamene ako na profesionálnych lezeckých stenách dávajú deťom pocit skutočného lezenia po skalných previsoch. Ich veľkosť a náročnosť môžete prispôsobiť veku detí a opatriť ich aj lanovými či bezpečnostnými prvkami.

Dizajn: Shades of Green Landscape Architecture, San Francisco, USA, zdroj houzz.com.au

Zdroj: detskeihrisko.eu

3. Prekážková dráha

Deti milujú výzvy a my im môžeme vytvoriť zopár aj v záhrade. Výborne nám k tomu poslúžia nášľapné kamene či pníky vyťatých stromov a brvná, ktoré treba preliezť alebo prerúčkovať.

Dizajnér: Jackie Breton, Hertfordshire, Veľká Británia, zdroj houzz.com.au

4. Malý domček na hranie

Domček, v ktorom sa dá schovať, privíta dieťa v každom veku. Dizajnom ho môžete zladiť so zvyškom záhrady a jeho vybavenie meniť podľa záľub detí. 

Dizajnér: Think Outside Gardens, Sydney, Austrália, zdroj houzz.com.au

Dizajnér: Karen Rogers z KR Garden Design, Londýn, Veľká Británia, zdroj houzz.com.au

5. Zábavné cvičenie

Workout ihrisko sa dá pomerne ľahko vybudovať na každom dvore. Na drevenú alebo oceľovú konštrukciu sa dajú pripevniť rôzne atraktívne pomôcky, na ktorých vaše ratolesti minú množstvo nadbytočnej energie.

Dizajnér: B Jane Gardens, Austin, USA, zdroj houzz.com.au

Dizajnér: Studio TOOP, Amsterdam, Holandsko, zdroj houzz.com.au

Dizajnér: The Garden Builders, Londýn, Veľká Británia, zdroj houzz.com.au

6. Koláčiky z piesku

Pieskovisko nezaberie veľa miesta a môžete ho vytvoriť efektným spôsobom. Napríklad v drevenej palubovke alebo na vyvýšenom stolíku, aby sa v ňom ľahšie pieklo.

Dizajn: Laara Copley-Smith Garden & Landscape Design, Londýn, UK, zdroj houzz.com.au

Dizajn: Poppyhead Consultancy, Manchester, UK, zdroj houzz.com.au

7. Trampolína

Videli ste už zapustenú trampolínu? Vyzerá originálne a skákanie na nej je bezpečnejšie. akúto zábavu si isto radi užijú aj dospelí. Navyše, ak chcete ušetriť priestor, môžete k nej zabezpečiť kryty z hliníkových rámov s vegetačnou vrstvou. 

Dizajn: eDEN Garden Rooms, Spojené kráľovstvo, zdroj houzz.com.au

Zdroj: rhsblog.co.uk

8. Hojdačky

Hojdačky rôznych veľkostí a druhov sa zídu vždy, treba im len nájsť vhodné miesto a pevné ukotvenie. Úplne najlepšie je vytvoriť centrum „všetko v jednom“, v kombinácii so šmykľavkou, lanovou stenou či rebríkom.

Dizajn: Little Miracles Designs, USA, zdroj houzz.com.au

Dizajn: Studio 30 Architects, Londýn, Veľká Británia, zdroj houzz.com.au

9. Teepee stan

V dekoratívnych teepee stanoch sa dá hrať nielen na Indiánov, ale aj s bábikami. Vybavte ich veselými ozdobami a vankúšmi a môže sa v nich v letnom období aj nocovať.

Dizajn: Mr Jason Grant, Sydney, Austrália, zdroj houzz.com.au

Zdroj: lovel.sk

Zdroj: elisdesign.sk

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, houzz.com.au

Zdroj foto: houzz.com.au, detskeihrisko.eu, rhsblog.co.uk, lovel.sk, elisdesign.sk

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie patrí k najčastejším spôsobom nadobudnutia nehnuteľnosti. Dedič ju môže po smrti zosnulého vlastníka získať dvoma spôsobmi. Možnosti získania nehnuteľnosti a jej prevodu do osobného vlastníctva na základe výsledkov dedičského konania určuje platná legislatíva. Jej aktuálne znenie stanovuje dedičom aj povinnosti vyplývajúce z nadobudnutia majetku.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon