Nová štvrť v Liptovskom Mikuláši ponúka bývanie v rodinných i bytových domoch

Nová štvrť v Liptovskom Mikuláši ponúka bývanie v rodinných i bytových domoch

Dopyt po bývaní zostáva vysoký, výstavba developerských projektov naďalej pokračuje a naše mestá prirodzene rozširujú svoje zastavané územie. Na mapách pribúdajú kompletne nové obytné zóny. Jednu z nich si dnes priblížime, vzniká na východe Liptovského Mikuláša, na pôvodne nezastavanej ploche medzi mestskými časťami Stošice a Podbreziny.

stosicepodhbStošice-Podhorany; Zdroj: ODEKO BA s.r.o.

 

Zástavba bude pozostávať z rodinných domov IBV Stošice od Stošice a.s. a bytových objektov Stošice-Podhorany od ODEKO BA s.r.o.. Obe spoločnosti patria pod skupinu ODEKO Development, ktorá rovnako stojí za projektmi Pri Rybníku a Rezidencia Bystrická, nedávno boli spomínané na našom blogu.

Obyvatelia rezidenčnej zóny majú možnosť využívať vybavenosť v neďalekých Podbrezinách. Napojenie k školám, obchodom, stravovacím prevádzkam, pošte i športovo-rekreačným zariadeniam pre nich zabezpečuje ulica Podhoranská spolu s chodníkom pre peších. Názov komunikácie je odkazom na staršie osídlenie, v tejto oblasti totiž žil do 18. storočia zemiansky rod Podhorányi z Podhorian.

 

 

IBV Stošice

Klienti si vyberajú z viac ako 100 pozemkov, ich časť s výmerami od 600 m2 bola naplánovaná pre samostatne stojace rodinné domy, druhá skupina disponujúca plochami od 400 m2 pre radovú zástavbu. Prvé dve etapy projektu boli už úspešne vypredané, aktuálne je v predaji tretia. V ponuke sú 2 varianty rodinných domov typu bungalov, ktorý novým štvrtiam dominuje už dávnejšie. Oba sú štvorizbové, vo veľkostne komfortnejšom bola navrhnutá aj garáž.

stosIBVaIBV Stošice; Zdroj: Stošice a.s.

stosice komIBV Stošice - výstavba komunikácií; Zdroj: Stošice a.s.

 

 

Stošice-Podhorany

Plocha pre bytové domy sa nachádza na juhu obytnej zóny. Jednoduchosť návrhu sa prejavuje v hmote i výraze architektúry a tiež v dispozičnom riešení. Objekty dosiahnu 3 nadzemné podlažia, vzniknú na nich jedno- až štvorizbové byty s balkónmi, prízemné jednotky majú k dispozícií veľkorysé predzáhradky. Suterén je vyhradený pre pivničné kobky, parkovacie kapacity sa zrealizujú v exteriéri. Za zmienku stojí, že v prípade záujmu umožňuje plánovaný konštrukčný systém vytvoriť štvorizbový byt na každom poschodí. 

stosicepodhStošice-Podhorany; Zdroj: ODEKO BA s.r.o.

Ako zaujímavosť treba spomenúť aj štandard, v ktorom budú byty vyhotovené. Podobne ako pri ďalších realizáciách developera budú použité kvalitné, dizajnovo príjemné výrobky osvedčených značiek, patrí sem Villeroy&Boch, Egger alebo Grohe.

Podľa aktuálneho harmonogramu má výstavba začať v 2Q budúceho roka, ukončenie hrubej stavby sa predpokladá v 4Q a kolaudácia zatiaľ pripadá na 2Q 2022.

stosicepodhcStošice-Podhorany; Zdroj: ODEKO BA s.r.o.

stosicepodhdStošice-Podhorany; Zdroj: ODEKO BA s.r.o.

stosicepodhaStošice-Podhorany; Zdroj: ODEKO BA s.r.o.

 

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

"Trendy" štvrť na mieste ikonického socialistického komplexu

Aj nenápadný projekt vie prekvapiť

Na Liptove vzniká vkusné bývanie vybavené modernými technológiami

 

Zdroj: Novostavby.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon