Posledný rodinný domov Elvisa Presleyho v Los Angeles sa predal za 41 miliónov dolárov

Posledný rodinný domov Elvisa Presleyho v Los Angeles sa predal za 41 miliónov dolárov

Kráľ rock´n´rollu žil v tomto sídle začiatkom 70-tych rokov a bol posledným domovom, ktorý zdieľal so svojou manželkou Priscillou a ich dcérou Lisou Marie pred rozvodom. Noví majitelia ho však pravdepodobne prestavajú.

Zdroj: News Corp

Bývalé Elvisovo sídlo v Beverly Hills, hneď vedľa Sunset Boulevard, je jeho druhým najslávnejším domom, hneď po legendárnom panstve Graceland v Memphise v štáte Tennessee. Leží čo by kameňom dohodil od Playboy Mansion a bývalého domu Michaela Jacksona v Holby Hills a môže sa pochváliť siedmimi spálňami a siedmimi kúpeľňami. Nachádza sa na pozemku s rozlohou 0,64 hektára a je oknom do histórie a do bohatého života, ktorý si Elvis užíval pred predčasnou smrťou v roku 1977.

Zdroj: Realtor

Zdroj: Realtor

Elvis žil v kaštieli začiatkom 70-tych rokov a bol posledným domovom, ktorý zdieľal so svojou manželkou Priscillou a ich dcérou Lisou Marie predtým, ako manželia v roku 1973 podali žiadosť o rozvod.

Zdroj: Realtor

Zdroj: Realtor

Táto nehnuteľnosť sa nachádza na krásnom mieste v Holmby Hills a ponúka neobmedzené možnosti. Dlhá súkromná cesta vedie až k motorovému kurtu a honosnému domu v neo-tudorovskom štýle s oknami s olovenými mriežkami, impozantnými oblúkmi a vysokou strechou. Nehnuteľnosť z 30-tych rokov sa minulý týždeň predala za 27,43 milióna dolárov spolu so susedným pozemkom za ďalších 12,76 milióna dolárov s poznámkou „príležitosť pre vynikajúci rozvoj“. Podľa správ dom kúpili Ryan Hekmat a Jasmin Larian, majiteľka odevnej značky Cult Gaia a dcéra miliardára, ktorý založil spoločnosť L.O.L. Surprise! dolls.

Zdroj: Realtor

Od svojho vzniku prešlo sídlo rozsiahlymi renováciami a transformáciami. Podľa historických záznamov Presleyovci vlastnili hlavnú budovu skôr, ako prestavbou na faux-tudor, v tom čase vyzerala skôr ako novoanglický koloniálny kaštieľ, ktorý naplánoval jeho pôvodný architekt. Pár údajne strávil veľa času pri modernizácii kuchyne a kúpeľne na druhom poschodí, ako aj s inštaláciou francúzskych dverí do obývacej izby, aby zabezpečil prepojenie interiéru s exteriérom a umožnil prístup svetla do obydlia. Na priľahlom pozemku je tradičná japonská záhrada s koi jazierkom.

Zdroj: Realtor

Zdroj: Realtor

Posledný a najslávnejší Elvisov dom Graceland, opulentné vidiecke sídlo s čelným bielym stĺporadím v neokoloniálnom štýle zanechal po svojej smrti v roku 1977 svojej dcére Lise Marie. Dodnes ho udržova v dobrom stave. Aj keď je od roku 1982 múzeom pre fanúšikov, Lisa Marie hovorí, že ho stále považuje za svoj rodinný dom a občas v ňom býva v častiach, ktoré nie sú otvorené pre verejnosť.

Elvis pred Gracelandom, zdroj: Getty Images

Graceland, zdroj: Wikipédia

Zdroj: realestate.com.au

Zdroj foto: Realtor, Getty Images, News Corp, Wikipédia, mansionglobal.com

 

 

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon