Plávajúci kostol premenili na luxusný apartmán

Plávajúci kostol premenili na luxusný apartmán

Toto plavidlo bolo kedysi jedinou americkou plávajúcou svadobnou kaplnkou s vlastným pohonom, na Floride známe ako „Chapel on the Bay“ (Kaplnka v zálive). Pred piatimi rokmi ju prerobili na super luxusný apartmán na vode s dvoma spálňami. Môže byť váš za 399 000 dolárov. Farár nie je v cene.

Zdroj: SpecialFinds.com

Rekonštrukcia plavidla stála údajne až 1,3 milióna dolárov, no teraz je tento bývalý svedok tisícok „Áno“ na predaj. Vrátane záchranných viest. S myšlienkou plávajúcej kaplnky prišiel pôvodne v roku 2004 pár z Clearwateru po tom, čo videli podobný koncept počas návštevy Austrálie. Zadali známemu námornému architektovi z Tampy, aby navrhol a postavil 18-metrový katamarán s trupom zo sklenených vlákien s výraznou svätyňou s modrou strechou.

Zdroj: SpecialFinds.com

Zdroj: SpecialFinds.com

Dvojité dieselové motory Cummins s výkonom 115 konských síl dodávajú 33-tonovému plavidlu maximálnu rýchlosť deväť uzlov (asi 17 km/h), zatiaľ čo dvojitý trup bol vytvorený tak, aby bolo plavidlo stabilnejšie a aby sa s ním manévrovalo ľahšie, ako pri tradičnom člne s plochým dnom. Namiesto tradičnej kotvy má dvojité „ostnaté tyče“ - silné oceľové rúry, ktoré je možné vysunúť, aby sa čln pevne držal na morskom dne.

Zdroj: SpecialFinds.com

Zdroj: SpecialFinds.com

V tom čase kaplnka ponúkala 16 ručne vyrezávaných lavíc z červeného duba, oltár, klenuté vitrážové okná, purpurové koberce a dokonca aj šatňu pre nevestu. Pred obdobím dodržiavania sociálneho odstupu mohla na svadobnom obrade privítať až 125 osôb. Je smutné, ale možno nie prekvapujúce, že nie každému sa chcelo vyraziť na svadbu na more. Do roku 2013 sa biznis zastavil a vodná kaplnka bola uvedená na predaj. V roku 2015 sa zapáčila oregonskému podnikateľovi na dôchodku Samovi Cribbsovi a jeho manželke Linde. Kúpili ju a s plánom premeniť ju na víkendové hniezdočko s dvomi spálňami, z ktorého si môžete vychutnať floridské slnko.

Zdroj: SpecialFinds.com

Pri premene z kaplnky na apartmán s rozlohou 100 metrov štvorcových bol vyprataný celý interiér, pričom bola pridaná samostatná hlavná spálňa a vlastná kúpeľňa, dizajnová kuchyňa so žulovými doskami a špičkovými spotrebičmi, plus druhá podkrovná spálňa s úprístupom po točitom schodisku. Našťastie na plavidle ponechali veľa pôvodných prvkov svadobnej kaplnky, takže stále ho zdobí výrazná 9-metrová strešná veža, nádherné vitrážové okná, klenuté drevené vchodové dvere a lakované drevené obklady. Apartmán je plne vybavený všetkým potrebným, od nábytku, cez zásobenú kuchyňu až po 65-palcovú TV s plochou obrazovkou.

Zdroj: SpecialFinds.com

Od dokončenia projektu ponúka Cribbs apartmán na Airbnb s prenájmom od 250 dolárov za noc. Podmienkou však je, že plavidlo zostane ukotvené v prístave na floridskej rieke Manatee pri pobreží Mexického zálivu a plavba po mori nie je povolená. Podľa Brendy Thompsonovej zo spoločnosti SpecialFinds.com, ktorá apartmán predáva, by to bol dokonalý domov na pobreží alebo možno špeciálna kancelária. Alebo reštaurácia s jedinečnými na večernými plavbami. Nezavrhuje ani opätovné prerobenie späť na svadobnú kaplnku na vode. A keďže je stále uvedená na Airbnb, Thompsonová dodáva, že potenciálni kupujúci si to tu môžu vyskúšať na noc a potom pri nákupe povedať „Áno“.

Zdroj: SpecialFinds.com

Zdroj: robbreport.com

Zdroj foto: SpecialFinds.com

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon