Basketbalový mág LeBron James opäť skóroval – získal bývalé sídlo Katharine Hepburnovej

Basketbalový mág LeBron James opäť skóroval – získal bývalé sídlo Katharine Hepburnovej

Aj keď hviezdny hráč basketbalovej ligy NBA kúpil čarovnú stredomorskú vilu v Beverly Hills už v júli za 36,8 milióna dolárov, až do októbra ju modernizoval a konečne sa môže sťahovať. Komplex je výnimočný fantastickými výhľadmi aj legendárnym hollywoodskym rodokmeňom. Musíme však uznať, na konci skvelej sezóny v LA Lakers si to LeBron zaslúži.

Zdroj: Harry How/ Getty Images

LeBron James (35) sa v Los Angeles zabýval už dávnejšie a má na to veľa dôvodov. Trojnásobného víťaza finále NBA, ktorý má doma aj dve zlaté olympijské medaily, v Meste anjelov milujú. Po poslednom kontrakte s LA Lakers dosiahli jeho zárobky hranicu 1 miliardy dolárov a tak nečudo, že už dávnejšie vlastní dve samostatné sídla v luxusnej štvrti L.A. Brentwood. Jeho nový domov však prekonal všetky očakávania. Napriek tomu, že ho kúpil vo veľmi dobrom stave, investoval ešte do modernizácie podľa svojich predstáv ďalších 90 000 dolárov. Sídlo vyzerá excelentne a navyše má bohatú históriu.

Zdroj: Realtor.com

Zdroj: Realtor.com

Farebná vila v stredomorskom štýle bola postavená na hektárovom pozemku v 30-tych rokoch 20. storočia a roky ju vlastnil Charles Boyer, popredný herec predvojnovej éry čiernobieleho filmu. Keď s ním filmové štúdio ukončilo zmluvu, odkúpilo aj jeho honosný dom a prenajalo ho vychádzajúcej hviezde Katharine Hepburnovej, ktorá v ňom bývala počas svojej hollywoodskej kariéry.

Zdroj: townandcountrymag.com

Zdroj: chicago.suntimes.com

V roku 1986 sa sídlo dostalo do ďalších slávnych rúk. Kúpila ho zakladateľka a priekopníčka slávnych nekonečných telenoviel, u nás známych pod titulmi „Mladí a neklidní“ a „Báječní a bohatí“ Lee Phillip Bellová so svojím manželom a obchodným partnerom Williamom J. Bellom.  Zaplatili zaň 2,9 milióna dolárov a počas dlhoročného vlastníctva ho výrazne vylepšili. Prinavrátili starej dáme jej bývalú slávu Zlatého veku a za veľké náklady upravili areál košatými stromami a upravenými záhradami. Po manželovej smrti bývala Lee Bell naďalej vo svojom milovanom dome až do svojej vlastnej smrti v marci minulého roka. Jej láskyplne udržiavaná nehnuteľnosť bola uvedená po desaťročiach na trh s požadovanou cenou 39 miliónov dolárov. LeBron teda nakoniec dostal 6%-nú zľavu.

Zdroj: Realtor.com

Zdroj: Realtor.com

Medzi najväčšie lahôdky honosného interiéru patrí obývacia izba zaliata slnkom s klenutým stropom a odhalenými stropnými trámami, éterická jedáleň pod obrovským svetlíkom, ideálna na pozorovanie oblohy a vychutnávanie si jedla od šéfkuchára a knižnica so zabudovanými policami pre skutočné knihy. Útulné kino ponúka krb pre príjemný pocit, v hlavnom sídle sa nachádza ešte ďalších šesť.

Zdroj: Realtor.com

Zdroj: Realtor.com

Zdroj: Realtor.com

Na pozemku sú aj dva samostatné hosťovské domy, niekoľko jedálenských a zábavných priestorov pod šírym nebom a osvetlený tenisový kurt s vyhliadkovým pavilónom. V zadnej časti komplexu sa otvárajú majestátne výhľady na celú panorámu L.A., Benedict Canyon, Tichý oceán a ostrov Catalina. Oválny bazén, nádherný pozostatok zo Zlatej éry Hollywoodu, susedí s bazénovým domčekom a stráži ho obrovský zlatý Budha.

Zdroj: Realtor.com

Zdroj: Realtor.com

Zdroj: Realtor.com

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Realtor.com, townandcountrymag.com, chicago.suntimes.com, Harry How/ Getty Images

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon