Veselé bývanie v sympatickej obci

Veselé bývanie v sympatickej obci

Články o rezidenčnej výstavbe sa v rámci nášho blogu poväčšinou sústredia na bytové domy situované v skôr mestskom prostredí. V dnešnom príspevku sa však pozrieme na projekt rodinných domov, ktorý objavíme v menšej obci s vidieckym charakterom.

Vo Veselom sa v súčasnosti dolaďuje Veselé bývanie z portfólia developera B&V Group a.s.. 

 

vbVeselé bývanie; Zdroj: B&V Group a.s.

Obec leží približne 13 km od známeho kúpeľného mesta Piešťany a je súčasťou Mikroregiónu nad Holeškou. Miesto realizácie sa nachádza v blízkosti jej spoločenského centra, v prevažne nízkopodlažnej zástavbe. Neďaleko stojí kostol svätého Bartolomeja, kúsok od neho, pri chôdzi smerom na juh, uvidíme súbor 6 objektov s prístupovou cestou napojenou na existujúcu komunikáciu. 

 

vbfVeselé bývanie; Zdroj: B&V Group a.s.

vbgVeselé bývanie; Zdroj: B&V Group a.s.

 

Veselé bývanie zaujme architektúrou, už na prvý pohľad sa odlišuje od populárneho „bungalovu“, ktorý po dlhé roky kraľuje novovznikajúcim obytným štvrtiam. Do ponuky patrí 1 päťizbový a 5 štvorizbových rodinných domov. Skladajú sa z dvoch jednoduchých hmôt, hlavnej, dvojpodlažnej prekrytej klasickou sedlovou strechou a menšej, vstupnej časti s plochou ukončujúcou konštrukciou a nadväzujúcou pergolou nad parkovacím státím. 

vbaVeselé bývanie - začiatok októbra; Zdroj: Novostavby.sk

vbbVeselé bývanie - začiatok októbra; Zdroj: B&V Group a.s.

vbeVeselé bývanie - začiatok októbra; Zdroj: B&V Group a.s.

vbdVeselé bývanie - začiatok októbra; Zdroj: B&V Group a.s.

 

Dispozičné riešenie je čisté. Na prízemí bol navrhnutý otvorený obytný priestor zahŕňajúci obývaciu miestnosť s kuchyňou a jedálňou. Hneď oproti vstupu bola vybudovaná kúpeľňa s plochou pre práčku a sušičku. Na poschodí nájdeme nočnú zónu s druhou kúpeľnou a tromi izbami, ktoré svojimi rozmermi dovoľujú umiestnenie aj väčších šatníkových skríň. Každá parcela disponuje miestom pre parkovanie troch automobilov.

Nosný systém stavieb pozostáva z 44 cm hrubého muriva značky HELUZ FAMILY a železobetónových stropov, schodiská sú drevené. Poslednú vrstvu strešného plášťa tvorí plechová krytina, na fasádach sa použila termo a povrchová omietka. Osadené boli plastové výplne s izolačným trojsklom, vstupné dvere sú bezpečnostné.

 

vbhVeselé bývanie; Zdroj: B&V Group a.s.

vbiVeselé bývanie; Zdroj: B&V Group a.s.

 

O Veselé bývanie prejavili zákazníci dobrý záujem, developer zaznamenal zvýšenie množstva obhliadok, tri nehnuteľnosti sa už predali. V prvej polovici októbra prebiehali posledné práce, zostávalo vyhotoviť finálne vrstvy vonkajších omietok, upraviť terén, dokončiť spevnené plochy, komunikácie a oplotenie. V takmer hotovom interiéri chýbalo len schodisko.

Spoločnosť B&V Group a.s. pripravuje ešte tri projekty, a to v blízkych Piešťanoch, Banke a Bašovciach.

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Veľký ružinovský projekt stále rastie, 8. etapa je v predaji

Výstavba rezortu na Kubínskej holi napreduje

Nová štvrť v Liptovskom Mikuláši ponúka bývanie v rodinných i bytových domoch

 

Zdroj: Novostavby.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon