Miška zo seriálu Prázdniny má s rodičmi romantickú chalupu v drevorubačskej doline. Je najmladšou chalupárkou v relácii Na chalupe.

Miška zo seriálu Prázdniny má s rodičmi romantickú chalupu v drevorubačskej doline. Je najmladšou chalupárkou v relácii Na chalupe.

Kúsok od Banskej Bystrice smerom na Donovaly je čarovné miesto ako stvorené na chalupárčenie ukryté v slávnej drevorubačskej doline. Tam majú už skoro päťdesiat rokov svoju chalupu Rovňákovci, rodičia malej herečky Mišky zo seriálu Prázdniny, kde stvárňuje postavu Márie Jančichovej. Aj tam so svojimi seriálovými otcami trávia všetok čas na chalupe a nielen jej sa takéto prázdniny páčia. Chalupy majú svoje čaro.

Zdroj: Na chalupe

Chalupa má skoro 150 rokov a kúpili ju ešte starí rodičia. Dispozične to zostalo tak, ako to bolo, ale stále niečo renovujú. No, najvážnejšia a najväčšia oprava ich čakala, keď im drevo napadol škodca - drevomorka. Tá dokáže zrúcať celú chalupu a tak museli vybrať spodné trámy, podmurovať ich, vymeniť podlahy, všetko povynášať čo najďalej a zlikvidovať. Robili to svojpomocne, trvalo to dlho, ale stálo to za tú námahu.

Zdroj: Na chalupe

Celá rozvetvená rodina Rovňákovcov tam roky trávila dovolenky vždy v hojnom počte, a tak majú spísané pravidlá, ktoré striktne všetci dodržiavali, aby to fungovalo ako treba a nikomu sa nič nestalo. Dodnes majú pravidlá čestné miesto pri vstupe do domu, na verande, kde v lete trávia väčšinu času. V dome sú dve staré kuchynky, nechýba tam pôvodný nábytok, pece, ale niekoľko rokov dozadu spravili z bývalej komory modernejšiu kuchyňu a z maštale romantickú kúpeľňu. Keďže majú v osade spoločný rezervoár na vodu, musia s ňou šetriť, a tak si kúpeľ s plnou vaňou vody môžu dopriať len v čase, kedy je vody dosť. 

Zdroj: Na chalupe

V okolí chalupy počas Slovenského národného povstania prebiehali boje, a tak v minulosti našli v okolí rôzne artefakty – zbrane, náboje, helmy.

Zdroj: Na chalupe

Miška s bratom Martinom si vymýšľajú rôzne legendy, ktoré rozprávajú svojim kamarátom, a tí sa tam potom boja spať. Miška všetkým ukáže, že je nielen odvážna chalupárka, ale aj šikovná kuchárka a uvarí tradičný slovenský recept – Demikát. 

Zdroj: Na chalupe

V tejto romantickej chalupe radi spolu trávia všetok voľný čas. Je to naozaj čarovné miesto. Aj vy sa môžete o tom presvedčiť v nedeľu podvečer na JOJke v relácii Na chalupe.

Zdroj: Na chalupe

PR článok

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon