Vracajú sa domov z Anglicka a hľadajú byt v Bratislave. Obrátili sa na reláciu Nové bývanie.

Vracajú sa domov z Anglicka a hľadajú byt v Bratislave. Obrátili sa na reláciu Nové bývanie.

Aj v hlavnom meste je možné nájsť kus peknej prírody, kde si ľudia môžu príjemne oddýchnuť. Dnes budeme hľadať nové bývanie v hlavnom meste. Mladý pár, ktorý sa vrátil zo zahraničia, by sa rád usadil v trojizbovom byte v Bratislave.

Petra sa s priateľom vracia na Slovensko a potrebuje nájsť nový domov. O svojom bývaní majú predstavu, no dokáže ju Vlado Voštinár s našou reláciou aj naplniť? Ich vysnívané lokality v hlavnom meste sú Staré mesto, Nové mesto a Ružinov a priali by si nájsť trojizbový byt s pekným výhľadom v celkovej hodnote 200-tisíc eur. 

Zdroj: Nové bývanie

Prvou ponukou je byt na Záhrebskej ulici. Petre sa táto lokalita páči, je tu dostatok zelene, no môže tu byť problém s parkovaním. Je tu kompletná občianska vybavenosť a výborná dostupnosť pešo aj mestskou hromadnou dopravou. Dva vchody sa delia o malý vnútroblok, ktorý by po pravidelnej údržbe poskytoval príjemné miesto na oddych. Byt prešiel rekonštrukciou, v rámci ktorej bola zmenená aj dispozícia bytu – bývalí majitelia prepojili kuchyňu s obývačkou. Byt disponuje dvoma spálňami. Celková metráž tohto bytu je o niečo menšia – 57 m2. Petru i Vlada zarazilo, že v byte chýba predsieň a z vchodových dverí sa vstupuje priamo do obývačky. Páči sa jej však prepojenie obývačky s kuchyňou. K bytu patrí aj pivnica s rozlohou 12 m2.

Zdroj: Nové bývanie

Na druhý byt sa ideme pozrieť do Ružinova, ktorý je považovaný za jednu z top lokalít hlavného mesta. Táto lokalita Petru prekvapila, pretože ponúka veľmi veľa zelene a jednotlivé domy nie sú natlačené blízko seba. Trojizbový byt, ktorý Petre ukážeme, je však v pôvodnom stave a vyžaduje kompletnú rekonštrukciu. Byt ma 73 m2 a jednu lodžiu. K bytu patrí pivnica s rozlohou 5 m2. Samostatné garážové státie neďaleko bytového domu je možné dokúpiť k bytu. Byt má vďaka svojmu pôvodnému stavu veľký potenciál, Petra by si ho vedela prerobiť podľa svojich predstáv. Návrh, ako by to mohlo vyzerať po rekonštrukcii, priniesla ukázať naša architektka Silvia Brna a Petre sa páčil. 

Zdroj: Nové bývanie

Tretia ponuka sa nachádza v lokalite Mierova kolónia, kde je opäť dostatok zelene. Ide o vkusne zrekonštruovaný trojizbový byt s veľkorysou rozlohou 80,23 m2, kuchyňou prepojenou s obývačkou a dvoma spálňami. Byt má tiež murovanú pivnicu v suteréne. Veľkou výhodou je kúpeľňa s oknom. 

Zdroj: Nové bývanie

Aj pre Petru máme pripravenú bonusovú ponuku. Tá sa nachádza vo Vrakuni, je to Rezidencia Hradská. Je to niečo, čo evokuje pocit bývania v dome, napriek tomu je to byt. Evokuje pocit bývania na vidieku, no je to v meste. V tomto prípade ide o novostavbu a lepšiu cenovú ponuku ako v Starom meste či Ružinove. Ide síce o holobyt, no vieme s tým Petre pomôcť. V cene je podlahové kúrenie v každej izbe a tiež lokálna rekuperácia v každej bytovej jednotke, ktorá sa stará o čerstvý vzduch a zároveň šetrí peniaze. Rozloha bytu je 78 m2. Byt má kuchyňu s obývačkou, dve spálne a dva balkóny, čo je tiež výhoda. 

Zdroj: Nové bývanie

Podľa odborníka na bývanie Martina Čapa je prvá ponuka typický mestský byt s vnútroblokom. Hoci je byt menší, je v ňom všetko, čo by noví majitelia mohli potrebovať, no chýba mu balkón. Druhá ponuka je doslova to, čo ľudia v dnešnej dobe vyhľadávajú – pôvodný stav v menšom bytovom dome v Ružinove. To, čo poteší, je nielen výhľad, ale aj možnosť dokúpiť si garáž. Ponuka v Mierovej kolónii poskytuje modernú dispozíciu a neutrálny štandard, no trošku vyššie prevádzkové náklady. Bonusová ponuka je novostavba, plusom je, že sa nachádza ďalej od rušnej cesty a zároveň prekvapia výhľady. Pre nášho odborníka bola najzaujímavejšia druhá ponuka, hoci bola mierne nad rozpočet, no ak by sme sa ho mali držať, vybral by z ponuky tretiu v poradí. 

Ktorý byt sa Petre páčil, sa dozviete v nedeľu v obľúbenej relácii Nové bývanie na JOJke. 

 

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon