5 inteligentných vychytávok pre pohodovú obývačku

5 inteligentných vychytávok pre pohodovú obývačku

Po dlhom dni je najlepším relaxom vyložiť si nohy v dokonale efektívnom priestore, ktorý vám na slovo splní vaše požiadavky. Ak je to aj vašim snom, vylepšite si svoju pomocou najnovších inteligentných technológií zameraných na optimálne pohodlie v každej domácnosti.

1. Pre dobrý pocit z čistoty

Prvým krokom k zabezpečeniu komfortného životného priestoru je začať s čistým štítom, teda s čistou podlahou. Robotický vysávač Roborock S6 Pure šliape na päty u nás tradičnému výrobcovi iRobot. Čínska značka Roborock zo stajne spoločnosti Xiaomi ponúka prémiové modely i roboty s veľmi priaznivým pomerom cena/ výkon.  S6 Pure patrí k tým drahším, ale v súčasnosti patrí k špičke. Aby ste získali nepoškvrnené podlahy a čisté rohy, stačí len zapnúť tohto pomocníka s vysokým sacím tlakom a mokrým mopom. Má 3D systém čistenia s bočnými valcami a veľkú nádobu na prach, ktorá zachytí všetky chlpy domácich miláčikov a rôzne druhy nečistôt, navyše ju nie je potrebné často vyprázdňovať. Tento samonabíjací vysávač má navigáciu s dvojitými optickými lasermi a 13 LED snímačov sledovania pohybu, aby sa zabránilo nadmernému nárazu, takže dokáže mapovať čistú cestu akoukoľvek miestnosťou až do 250 m2. Je to jeden z najsilnejších vysávačov na trhu s veľmi dobrou výdržou až 2,5 hodiny.

Zdroj: Xiaomi

Roborock S6 Pure je možné ovládať na diaľku z prepracovanej aplikácie pre smartfóny a kúpite ho od 400 €. Ak sa dokážete vzdať laserovej navigácie a nemáte veľa hustých kobercov, môže vám vyhovieť aj Roborock E4 s odporúčanou cenou 249 € s dobrým pomerom výkonu a ceny.

Zdroj: Xiaomi

2. Pre správnu náladu

Keď je upratané, nálada sa dá vylepšiť aj správnym osvetlením, ktoré je možné upraviť podľa denného jasu. Žiarovky Sengled Smart LED Daylight A19 sú spárované s inteligentným rozbočovačom Sengled Smart Hub a sú hlasovo ovládané prostredníctvom zariadení s podporou Alexa od Amazonu alebo pomocou Google asistenta. Žiarovky je možné inštalovať do väčšiny svietidiel a sú programovateľné tak, aby vám umožňovali nastaviť časy budenia, upraviť jas (do až 800 lúmenov alebo 60 wattov) a skontrolovať energetickú štatistiku z ľubovoľného smartfónu pomocou aplikácie Sengled Home.

Zdroj: Sengled

Balenie s 8 kusmi žiaroviek môžete kúpiť na Amazone za 76,99 dolárov, Smart Hub stojí 29,99 dolárov.

Zdroj: Sengled

3. Pre domácu zábavu

Keď nemôžete ísť do kina, program vám určite zabezpečí niektorý zo systémov domácej zábavy, ktoré sa neustále zlepšujú v kvalite aj obsahu. U nás menej známe televízory zo série TCL 4K Smart LED spotrebiteľom ponúkajú skvelý pomer ceny a kvality. Sú k dispozícii vo veľkostiach uhlopriečky od 43 do 75 palcov, všetko s kvalitou obrazu 4K Ultra HD, aby vytvorili realistický obraz pre ideálny zážitok z domáceho kina.

Zdroj: TCL

Vďaka prístupu k viac ako 500 000 streamovaných filmov a televíznych epizód je možné toto intuitívne zariadenie pripevniť na stenu na sledovanie v kino kvalite. Hlasom ovládaný TCL 50S425 sa spája s Google Assistant a Alexa od Amazonu, aby bolo jednoduché vyvolať najnovšiu šou hodnú pomocou jednoduchého hlasového príkazu.

Ceny sa pohybujú od 229 eur do 699 eur.

Zdroj: TCL

4. Pre dokonalý zvuk

Relaxačný večer určite spríjemnia aj špičkové reproduktory, ktoré vám poskytnú dokonalý zvukový zážitok vyplňujúci miestnosť. Reproduktor Sonos One je ideálny pre milovníkov hudby a prichádza so zabudovanou hlasovou aktiváciou, ktorá sa spája s Google asistentom, zariadeniami Alexa od Amazon aj Siri a poskytuje bohatý priestorový zvuk. Bezdrôtovo ho môžete pripojiť k ďalším modelom systému Sonos Home Sound System, aby ste si mohli vychutnať hudbu v každej miestnosti zvlášť, alebo ozvučiť všetky naraz rovnakou piesňou. Reproduktor je možné ovládať pomocou ľubovoľného smartfónu alebo prostredníctvom Apple AirPlay 2 cez aplikáciu Sonos. Sonos One dostanete od 190 €.

Zdroj: Sonos One

Zdroj: Sonos One

5. Pre pohodlnú kominukáciu

Google Nest Hub Max sa môže stať srdcom i mozgom vašej domácnosti. Umožňuje používateľom kontakt s priateľmi a rodinou pomocou videohovorov a správ. Ak máte zariadenia Google alebo už používate Asistenta Google, bude jeho pripojenie ideálne. Hub slúži aj ako záložné zábavné zariadenie, ktoré prehráva filmy alebo videá z YouTube na 10-palcovom displeji HD. Jeho trojpalcový basový reproduktor a tri vstavané stereofónne reproduktory dokážu prehrávať hudbu z vašich obľúbených streamovacích služieb. Zariadenie je dodávané so zabudovanou kamerou Nest, ktorá vám umožní, skontrolovať svoj domov v neprítomnosti pomocou pohybových a zvukových upozornení, ktoré odosiela priamo do telefónu. Google Next Hub Max pomáha tiež rodinnej organizácii, napríklad tým, že zobrazuje počasie, osobné kalendáre, fotografie z Google a nastavuje pripomienky, a to všetko za približne 270 eur.

Zdroj: Google

Zdroj: Google

Zdroj: mansionglobal.com

Zdroj foto: Xiaomi, Sengled, TCL, Sonos One, Google

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie patrí k najčastejším spôsobom nadobudnutia nehnuteľnosti. Dedič ju môže po smrti zosnulého vlastníka získať dvoma spôsobmi. Možnosti získania nehnuteľnosti a jej prevodu do osobného vlastníctva na základe výsledkov dedičského konania určuje platná legislatíva. Jej aktuálne znenie stanovuje dedičom aj povinnosti vyplývajúce z nadobudnutia majetku.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon