Pracujeme v Bratislave, ale byt si tam nemôžeme dovoliť. Vhodnou a dostupnou alternatívou je Senec.

Pracujeme v Bratislave, ale byt si tam nemôžeme dovoliť. Vhodnou a dostupnou alternatívou je Senec.

Nie je žiadnym tajomstvom, že ceny bytov v Bratislave sú pre mladých ľudí finančne nedostupné. A tak, keď hľadajú svoje prvé štartovacie bývanie, logicky siahnu po bytoch v jej okolí – napríklad v Senci. Je to pokojná lokalita, s dobrou infraštruktúrou, priaznivými cenami a s obľúbenými Slnečnými jazerami.

Zuzana býva v podnájme mimo Bratislavy, kde pracuje. Rozhodla sa kúpiť si niečo vlastné. Byt v Senci si nehľadá len na základe finančnej dostupnosti, ale aj na základe sympatií k mestu. Túži po novostavbe, dvojizbovom byte, v tichom a peknom prostredí s dobrou dostupnosťou do Bratislavy. Finančný strop má 130-tisíc eur.

Zdroj: Nové bývanie

Zuzana navštívi s Vladom Voštinárom štyri ponuky. Pekný slnečný byt priamo v centre mesta s balkónom, v tichej pasáži, s nízkymi prevádzkovými nákladmi, v blízkosti autobusovej stanice. Podľa odborníka na reality z kancelárie Riešime bývanie Martina Čapa je ponuka síce na rušnej ceste, ale nie je to tam cítiť, byt je straší, no v dobrom stave a kupujúcich presvedčia nízke prevádzkové náklady.

Zdroj: Nové bývanie

Presunú sa do novostavby v časti Nová Tehelňa vzdialenej 10 minút chôdze od centra, v blízkosti je umelé jazierko. Byty sa predávajú v štandarde. Podľa Martina Čapa je táto alternatíva vhodná pre ľudí, ktorí nie sú zo Senca, nevadí im počkať na dostavbu a dokončenie celého okolia.

Zdroj: Nové bývanie

Tretia ponuka je v zabývanej lokalite na Pezinskej ulici s blízkosťou k Slnečným jazerám, k diaľnici a s parkovacími miestami v cene. Byt je prerobený z dvojizbového na trojizbový. Martin Čapo byt hodnotí ako efektívny, ale s tým, že je v ňom cítiť chýbajúca metráž.

Bonusová ponuka - holobyt s predzáhradkou, kde architektka Lucia Ortutová ukázala, ako ho možno ideálne dokončiť. Podľa Čapa je byt trošku malý a s nedostatkom súkromia.

Ktorú ponuku vyhodnotil odborník na bývanie ako najlepšiu a ktorá ponuka najviac zaujala Zuzanu, sa dozviete v nedeľu o 17:50 na Jojke v relácii Nové bývanie.

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

Veronika je z Prešova, býva v podnájme v Podunajských Biskupiciach a chcela by pre seba vlastné bývanie. Túži po staromestskom, zrekonštruovanom byte v širšom centre Bratislavy. Predstavuje si jeden a pol izbový, ale ideálne dvojizbový byt. Kúpu nehnuteľnosti vníma aj ako investíciu, keby ho raz chcela predať a ísť do väčšej nehnuteľnosti, nestratí na hodnote. Parkovanie zatiaľ nerieši a ocení, ak sa dostane do centra po svojich. Rozpočet má 250-...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon