Bývanie, v ktorom sú inteligentné technológie samozrejmosťou

Bývanie, v ktorom sú inteligentné technológie samozrejmosťou

Inteligentné technológie prenikajú čoraz viac do našich domovov a nie je to rozhodne len reklamný slogan. Komfort, ktorý nám prináša napríklad ovládanie vykurovania či osvetlenia pomocou mobilných zariadení si chceme mnohí užívať bežne, preto požiadavky na integráciu podobných prvkov v rámci vlastnej rezidencie prestávajú prekvapovať.

 

vpfVictory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

 

Vytvorenie inteligentnej domácnosti reagujúcej na potreby klientov bolo aj jedným z jasných zámerov komunikovaných pri projekte Victory Port. Vyrastá v Liptovskom Mikuláši pri rieke Váh a prvýkrát sme ho priblížili v lete, v súvislosti s príjemným konceptom zahŕňajúcim vkusnú architektúru a pokrokové riešenia. V dnešnej dobe má realizácia od Bella Vista, s.r.o., dcérskej spoločnosti „mikulášskeho” developera Telink spol. s.r.o., za sebou viaceré čiastkové kolaudácie. 

vpeVictory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

vpcVictory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

 

Výhľady na Nízke a Západné Tatry, Chočské vrchy i údolie Liptova sa v blízkej budúcnosti otvoria obyvateľom prvých dvoch etáp výstavby. V súbore, ktorý bude vo finálnom stave pozostávať z 10 päťpodlažných bytových domov si môžeme poriadne obzrieť už 4. V každom nájdeme 11 jedno- až štvorizbových bytov orientovaných na aspoň dve svetové strany. Prízemné disponujú predzáhradkami, ostatné balkónmi alebo terasami. V okolí bola vysadená tiež zeleň, pričom pri výbere sa myslelo na estetiku a rovnako odolnosť vybraných druhov.

vpbVictory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

vpaVictory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

 

S úmyslom zohľadniť predstavy o zážitkoch spájajúcich sa s pokrokovým bývaním oslovil developer viacero skúsených dodávateľov. Všetky silnoprúdové, slaboprúdové a bezpečnostné technológie navrhla spoločnosť DELTECH. A to nielen v jednotlivých objektoch, ale aj celom areáli, do ktorého bude vstup riadiť bezpečnostný systém. Po rozpoznaní evidenčného čísla vozidla otvorí rampu, v nočných hodinách posuvnú bránu. Keďže Victory Port je prezentovaný ako bezpečný projekt obzvlášť vhodný pre rodiny s deťmi, obytný súbor bude navyše oplotený a pokrytý kamerovým systémom. 

vpVictory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

Victory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

vpdVictory Port; Zdroj: Bella Vista, s.r.o.

 

Klienti si domácnosť ladia podľa vlastného uváženia, inteligentné prvky si vedia postupne dokúpiť. K lepšiemu pocitu okrem stráženého pozemku tak môžu prispieť bezdrôtové systémy dodávané spoločnosťou AGON, súčasťou je zabezpečenie proti vykradnutiu, vytopeniu či požiaru a napríklad i zónové vykurovanie. Jeho ekonomickosť podporí riešenie od STIEBEL ELTRON. V každom byte sa nachádza malé tepelné čerpadlo na výrobu teplej úžitkovej vody. Zaisťuje tiež stálu výmenu vzduchu a znižuje tepelné straty za pomoci spätného získavania tepla. 

Victory Port zaujme, poteší samozrejmosť, s ktorou sa narába so súčasnými technológiami a počíta s ich využívaním pre uľahčenie každodenného života. Zahájená bola už 3. etapa projektu pozostávajúca z ďalších 2 bytových domov.

 

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Nové byty pri najväčšom popradskom sídlisku s pekným bonusom

Pekné bývanie pri lese pripomenie tradičný ľudový dom

Efektná fasáda projektu Guthaus sa formuje, v rámci prác sa obnoví aj bunker

 

Zdroj: Novostavby.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon