Hotelová izba podľa série Dámsky gambit – kde inde, ako v Lexingtone USA

Hotelová izba podľa série Dámsky gambit – kde inde, ako v Lexingtone USA

Príbeh talentovanej šachistky Beth Harmonovej ožil! Hotel 21c Museum v Lexingtone v Kentucky, v meste, kde seriálová hrdinka žila a vyrastala, vytvoril izbu inšpirovanú šachom a dizajnom 60-tych rokov, v ktorých sa dej odohráva.

Zdroj: blenderartists.org

Izba venovaná fiktívnej zázračnej šachistke z populárnej série Netflix „Dámsky gambit“ (Queen’s Gambit)  je v súčasnosti k dispozícii na rezerváciu. Vytvára úplne dokonalú atmosféru. Rozohráva farebnú paletu modernú v polovici minulého storočia i výrazné vzory na tapetách a závesoch. Ponúka dokonca aj šachové figúrky zavesené na strope, ktoré napodobňujú vízie, ktoré v príbehu má Beth Harmon, keď si večer ľahne do postele.

Zdroj: 21c Museum Hotel

Maximalistický dekor vznikol spoluprácou medzi miestnou návrhárkou Isabel Laddovou, zakladateľkou dizajnovej spoločnosti Mid-century Lexington Design League Lucy Jonesovou a Alexom K Masonom z Ferrick Mason Inc., ktorý vytvoril špeciálne tapety pre projekt. Ich geometrický vzor zobrazuje kruhy a figúrky jazdcov v rôznych odtieňoch zelenej. Motív koňa tu má dvojaký význam, predstavuje nielen šachovú figúrku, ale aj tradičnú kultúru koní, ktorá je obrovskou súčasťou identity mesta Lexington.

Zdroj: 21c Museum Hotel

Okrem retro starožitností z miestneho obchodu zvaného Scout a požičaných artefaktov zo súkromných zbierok v izbe vidíme aj plne zásobený barový vozík, zlatého páva, ktorý visí nad posteľou, a samozrejme šachovú súpravu na stolíku. Hostia, ktorí budú v izbe ubytovaní, tu nájdu tiež vzácne knihy a itinerár atrakcií v meste inšpirovaných seriálom.

Zdroj: Netflix

Miniséria so siedmimi epizódami, ktorá mala premiéru v októbri 2020 mala na celom svete veľký úspech a prilákala pre streamovaciu platformu rekordný počet divákov. Hlavná hrdinka Beth Harmonová, ktorú hrá charizmatická herečka Anya Taylor-Joy, je sirota vyrastajúca v sirotinci Methuen Home v Lexingtone. Tam sa naučí hrať šach od miestneho správcu, ale aj fungovať denne na podozrivých „upokojujúcich“ tabletkách. Keď ju adoptuje manželský pár, začne navštevovať (a suverénne vyhrávať!) šachové turnaje. Jej obrovský talent jej nakoniec otvorí dvere do sveta medzinárodných turnajov, no nepomôže jej s problémom závislosti, s ktorým musí neustále bojovať. Od domu jej adoptívnych rodičov až po hotely, v ktorých býva, sa dej odohráva na pozadí výrazných vzorov a farieb, čo z príbehu robí vizuálnu pastvu pre oči.

Zdroj: architecturaldigest.com

Zdroj foto: 21c Museum Hotel, blenderartists.org, Netflix

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon