Róbert Fico sa presťahoval do prenájmu v luxusnom byte v Sokolská Residence

Róbert Fico sa presťahoval do prenájmu v luxusnom byte v Sokolská Residence

Po nútenom vysťahovaní z kontroverznej lokality Bonaparte býval predseda strany Smer v rôznych hoteloch. Nakoniec sa mu podarilo dohodnúť prenájom bytu poslanca Smeru Dušana Muňka na najvyššom poschodí rezidencie s obrovskou terasou. Výber chválime, patrí medzi najkvalitnejšie developmenty v Bratislave s lukratívnou adresou.

Zdroj: sokolska.sk

Po odchode z komplexu Bonaparte, ktorý prepadol štátu, vídali novinári šéfa Smeru v hoteli Double Tree Hilton aj v kaštieli vo Vinosadoch. Podľa dlhoročného spolupracovníka a poslanca Smeru Dušana Muňka si Róbert Fico dlhšie hľadal v Bratislave prenájom, no neúspešne. "Novinári stále písali, že Fico hľadal prenájom. Hľadali sme prenájom. Hneď ako sme mali niekoho a sa dozvedel, že ide o Fica, tak nikto to nechcel realizovať," povedal pre denník Sme Muňko, "Tak som sa mu byt rozhodol prenajať ja." Nový prenájom rozhodne nie je núdzovým bývaním, takže s ním musí byť nadmieru spokojný.

Zdroj: sokolska.sk

Fico začal v byte na najvyššom poschodí rezidencie Sokolská bývať 5. januára, pravdepodobne so svojou partnerkou Katarínou Szalayovou. S manželkou už dlhší čas nebýva. S predchádzajúcim bytom v Bonaparte má mnohé spoločné. Oba sú luxusné, s veľkometrážnou terasou na najvyššom poschodí a s výhľadom na mesto. Nový expremiérov byt má plochu vyše 80 štvorcových metrov, s veľkou terasou vyše 130 štvorcových metrov.

Zdroj: sokolska.sk

Vzorový byt Sokolská Residence, zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Byty v rezidencii majú výbornú dispozíciu a vysoký štandard povrchov a zariaďovacích predmetov, napríklad sanity značiek Laufen Pro, Geberit alebo Rako. Ponúkajú vysoké hliníkové trojsklené okná bez parapetných dosiek zabezpečujúce dostatočné preslnenie priestoru. Sú tiež vybavené elektrickými exteriérovými žalúziami, či vnútornými bezfalcovými dverami nadštandardnej výšky so skrytými pántmi, veľkoformátovými drevenými podlahami a na najvyšších podlažiach sú umiestnené aj krby. Priestranné terasy bytov potešia výhľadom na zeleň v okolí a drevenými podlahami z exotického kumaru.

Zdroj: sokolska.sk

Luxusná rezidencia z dielne precíznej developerskej spoločnosti ITB Development je situovaná v bezpečnej a tichej diplomatickej štvrti, v blízkosti Horského parku a Slavína. Jej obyvatelia majú ľahký prístup do historického centra, na Pražskú i Štefánikovu, ale majú na dosah aj prírodu. Pán Muňko byt kúpil pred poslednými parlamentnými voľbami a podľa vyjadrenia pre denník Sme zaň zaplatil približne 600-tisíc eur. Na otázku výšky prenájmu odpovedal trochu nejasne, je to vraj viac ako 1 000 eur, ale menej ako 2 000.

Zdroj: sokolska.sk

"Samotný byt nie je veľký, luxusným ho robí predovšetkým terasa. Bežný prenájom bytu bez terasy by bol približne 1500 eur mesačne," povedal pre Sme Ján Palenčár, prezident Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska. Podľa neho sa cena 2 000 eur za prenájom luxusného bytu s danými parametrami pokladá za trhovú. Róbert Fico je posledné tri roky poslancom parlamentu s trvalým pobytom v Bratislave, jeho plat by teda mal byť 5 200 €. Tak dúfajme, že to finančne zvládne.

Vzorový byt Sokolská Residence, zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: sme.sk, sokolska.sk

Zdroj foto: sokolska.sk, Nehnuteľnosti.sk

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon