Ako vyzerá naozaj výhodná hypotéka? Nízke úroky a komfort pri vybavovaní

Ako vyzerá naozaj výhodná hypotéka? Nízke úroky a komfort pri vybavovaní

To čo sa ešte pred pár rokmi javilo ako sci-fi, je dnes realitou. Úroky hlboko pod jedným percentom ročne, úspora nákladov v tisíckach eur a vybavovanie z pohodlia obývačky. Poštová banka prináša hypotéku s úrokom už od 0,5 % ročne a online konzultáciou z bezpečia domova.

Hranicu dvoch percent pokorili hypotéky len pred piatimi rokmi. Ešte pred dvoma rokmi sa priemerná úroková sadzba pohybovala nad jedným percentom.

Hoci sa to nezdá, aj nepatrný rozdiel v úrokovej sadzbe a poplatkoch, ktoré sa s pôžičkou spájajú, môžu mať významný rozdiel v tom, o koľko preplatíte hypotéku. Ak máte úver vo výške 100-tisíc eur na 30 rokov a s úrokovou sadzbou 1 percento ročne s fixáciou na tri roky, váš úver sa predraží o viac ako 15,5-tisíca eur. Ak však pri rovnakom úvere poskytne banka polovičnú úrokovú sadzbu, zaplatíte úroky vo výške necelých osemtisíc eur.

Dnes už nie je polpercentný úrok z hypotéky nemysliteľný. Takúto výhodnú sadzbu ponúka v jarnej kampani Poštová banka. Úrok už od 0,5 percenta môžu dostať žiadatelia až do výšky 70 percent LTV, ak si  poistia schopnosť splácať úver na bývanie a hypotéku budú platiť z bežného účtu v Poštovej banke. „Za poistenie hypotéky znížime úrokovú sadzbu o 0,2 percenta ročne a za využívanie Užitočného účtu až o 0,3 percenta ročne,“ konštatuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková.

Klienti Poštovej banky ušetria aj na poplatku za poskytnutie úveru, ktorý sa môže v niektorých prípadoch pohybovať na úrovni sto eur.

Online konzultácia z pohodlia domova

Aby ste prekonzultovali svoje možnosti, ako sú výška hypotéky či možná úroková sadzba, nemusíte nikam chodiť. Pokojne môžete ostať doma a s bankou cez skype vyriešiť podrobnosti. „Rozhodli sme sa klientom ponúknuť prvú online konzultáciu, aby mohli eliminovať návštevy v pobočke,“ vysvetľuje Lýdia Žáčková.

Funguje to veľmi jednoducho. Stačí na webovej stránke postovabanka.sk/hypoteka vypísať základné údaje. Bankár zavolá späť a dohodne sa na online rozhovore cez skype bezpečne z pohodlia domova klienta. Následne pošle klientovi pozvánku na Skype hovor. „Ak túto aplikáciu klient nevyužíva, nie je to problém. Netreba si ju inštalovať, rozhovor môže prebiehať cez webové rozhranie,“ hovorí Lýdia Žáčková.

Zdroj: Fotobanka

Čas na rozhodnutie

Počas konzultácie si banka s klientom prejdú všetky možnosti financovania, výšku hypotéky, akú by potreboval, aj jeho aktuálne možnosti. „Na základe poskytnutých údajov vypočíta bankár klientovi, akú výšku hypotéky a v akej úrokovej sadzbe by mohol dostať. Samozrejme, ponuka bude obsahovať viacero variantov pre rôzne dĺžky fixácie či prípadné naviazanie na poistenie tohto úveru a platby z bežného účtu v našej banke,“ vysvetľuje hovorkyňa Poštovej banky. Pri splnení posledných podmienok totiž banka dokáže ponúknuť hypotéku už od 0,5 percenta ročne.

Klient následne dostane túto nezáväznú ponuku do mailu. Vďaka prvej online konzultácii zistí, či a za akých podmienok dokáže úver na bývanie dostať. „Ponúknuť bezpečnú hypotéku sme sa rozhodli z viacerých dôvodov. Počet nakazených koronavírusom narástol a my chceme ochrániť našich klientov. Okrem bezpečnosti je však výhodou celej komunikácie aj to, že klient si môže bez stresu a v pohodlí domova premyslieť ponuku a dospieť k preňho najvýhodnejšiemu rozhodnutiu,“ uzatvára Lýdia Žáčková.

PR článok

Zdroj: Poštová banka

Zdroj foto: Fotobanka, Poštová banka

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon