V Červenom mori vybudujú raj na zemi

V Červenom mori vybudujú raj na zemi

Prívlastok „raj na zemi“ si udelilo už niekoľko ostrovov, resp. rezortov, ktoré na nich sídlia. Žiadny z nich ale údajne návštevníkom neponúkne to, čo komplex vznikajúci na jednom zo súostroví v Červenom mori neďaleko Saudskej Arábie.

Zdroj: theredsea.sa

Ako raj na zemi prezentujú jednu z častí ambiciózneho projektu v Červenom mori developeri zo spoločnosti The Red Sea Development. Tí prišli s nápadom začleniť do megalomanského komplexu spájajúceho pobrežie Saudskej Arábie s ostrovmi na západ od pobrežia exkluzívny rezort. Za miesto realizácie projektu Coral Bloom si vybrali súostrovie Shurayrah, ktorému sa ušla pocta hostiť pozemský raj.Zdroj: theredsea.sa

Rezorty splynú s okolím

Developeri zverili návrh unikátneho komplexu britskému ateliéru Foster + Partners. Ten má so špičkovými ostrovnými rezortmi bohaté skúsenosti, ktoré zužitkoval aj pri príprave návrhu 11 rezortov vznikajúcich na jednotlivých ostrovčekoch tvoriacich súostrovie v tvare delfína. Každý z nich bol navrhnutý v inom prevedení, pričom dôraz sa kládol na splynutie ostrovov s okolitým prostredím. Jednotlivé budovy boli navrhnuté v organických tvaroch s tropickými prvkami, pričom architekti ich zasadili rovno medzi všadeprítomnú živú vegetáciu.Zdroj: theredsea.sa

Projekt v znamení „eko“

Zasadenie budov do vegetácie bez jej narušenia vyžadovalo špeciálny prístup pri koncipovaní návrhu. Architekti museli vsadiť na najľahšie materiály, medzi ktorými dominovali prírodné prvky. Tie zaistia, že pri realizácii projektu vznikne minimum škodlivého stavebného odpadu. V rámci  prípravy návrhu vsadili aj na najmodernejšie úsporné technológie, ktoré sa postarajú o maximálnu úsporu energie a zníženie uhlíkovej stopy na minimum.Zdroj: theredsea.sa

Nadštandardný komfort

Úspora, prírodné materiály, splynutie s prostredím, to všetko povedie k vytvoreniu komfortu, akým sa môže pochváliť minimum rezortov vo svete. Návštevníci budú mať okrem bežného štandardu ako bazény, reštaurácie či wellness k dispozícii aj golfové ihrisko či veľký prístav. Lákadlom môže byť aj možnosť pešej prehliadky každého rezortu, nakoľko ostrovy tvoriace súostrovie Shurayrah budú prepojené mostmi a lávkami.Zdroj: theredsea.sa

Projekt vzbudzuje veľké očakávania a zároveň otázniky, či bude naozaj rajom na zemi. Prví hostia to budú môcť posúdiť v priebehu roka 2023, aspoň tak to vyplýva z plánov realizácie. Developeri totiž plánujú na súostroví o 2 roky otvoriť prvých 16 hotelov.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: theredsea.sa

Zdroj foto: theredsea.sa

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon