V trenčianskej časti Zlatovce rastie nová zóna, vzniknú aj Dve veže

V trenčianskej časti Zlatovce rastie nová zóna, vzniknú aj Dve veže

Po článku o adaptácii univerzity uvádzame ďalšiu z trenčianskych rezidenčných nehnuteľností, ktorá vznikne v mestskej časti Zlatovce. Svoje developerské aktivity sem sústredila spoločnosť RV 3, s.r.o.. Zastavané územie postupne rozširuje budovaním rozsiahlej obytnej štvrte pod názvom Rezidencia Vinohrady vyskladanej z viacerých projektov. Dnes sa zameriame konkrétne na bytové domy Dve veže.

dve_veže_bokRezidencia Vinohrady; Zdroj: RV 3, s.r.o.

 

Nová štvrť rastie

Koncept rastúcej zóny vychádza z logiky existujúcej štruktúry a nadväzuje na staršiu uličnú sieť. Miesto realizácie spomínaných objektov sa nachádza pri komunikácii Vladimíra Predmerského, na jej severný koniec už developer umiestnil dve polyfunkčné budovy, prvá s potravinami, susediaca s predmetným pozemkom, bola dokončená. Pozdĺž opačnej strany cesty vidíme novú radovú zástavbu. 

Dve veže pozostávajú z dvojice zhodných obytných stavieb označených „X“ a „Y“. Pomenovanie zodpovedá navrhovanému hmotovému riešeniu založenému na dvoch jednoduchých hmotách, štvor- a päťpodlažnej, ktoré prepája suterén. Čistú architektúru s bielymi omietkami a viac-menej pravidelným rastrom okien oživujú lodžie a terasy vložené v nárožiach, v pravouhlej schéme prekvapia zošikmené fasády. 

Dve_vežeRezidencia Vinohrady; Zdroj: RV 3, s.r.o.

dve_veze_pohladRezidencia Vinohrady; Zdroj: RV 3, s.r.o.

dve_veze_dvorRezidencia Vinohrady; Zdroj: RV 3, s.r.o.

 

Úprava dispozícií zatiaľ možná

Ponuka obsahuje celkovo 78 jedno- až trojizbových jednotiek. Všetky s výnimkou najmenších budú orientované na dve svetové strany, disponujú obývacím priestorom s atraktívnymi vysokými otvormi a prístupom na vlastnú exteriérovú plochu. Niektoré byty naplánované na najvrchnejších poschodiach poskytnú aj výhľady na Trenčiansky hrad. Ku každému bude k dispozícii pivnica a jedno z 98 státí pre automobily, pričom parkovacie kapacity zahŕňajú 78 kusov v polozapustených garážach a ďalších 34 na teréne. 

Podľa výberu záujemcov sa nehnuteľnosti odovzdávajú v stave „holobyt” alebo v štandarde tzv. „byt na kľúč“, do ktorého patria tiež keramické obklady, dlažby aj laminátové podlahy vo viacerých dekoroch, interiérové dvere, sanita a batérie. Vzhľadom na zvolený nosný systém bude navyše možné vyhovieť klientom i v prípade niektorých požiadaviek týkajúcich sa úprav dispozície. Železobetónový skelet totiž dovoľuje určitú voľnosť pri narábaní s pôdorysmi. 

dve_veze_interier_obyvRezidencia Vinohrady; Zdroj: RV 3, s.r.o.

dve_veze_interierRezidencia Vinohrady; Zdroj: RV 3, s.r.o.

 

Situácia na stavenisku

Stavebné práce na projekte Dve veže by mali začať v máji, najneskôr v júni, v apríli prebiehala príprava územia. Dĺžka výstavby bola stanovená na 14 mesiacov, bytové domy “X” a “Y” sa budú realizovať s odstupom troch mesiacov. 

Neďaleko sa formujú byty Rulandská a rodinné domy, ktoré sú rovnako súčasťou portfólia spoločnosti RV 3, s.r.o.. K oddychovej zóne v štvrti pribudne ešte ďalšia, určená pre všetky vekové kategórie s hernými prvkami pre menšie i väčšie deti a miestom pre cvičenie dospelých, okolie doplní výsadba zelene.

 

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Bývanie, v ktorom sú inteligentné technológie samozrejmosťou

Nové byty pri najväčšom popradskom sídlisku s pekným bonusom

Pekné bývanie pri lese pripomenie tradičný ľudový dom

 

Zdroj: Novostavby.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon